İzmir açıklarında 159 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında 159 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Karaburun ve Foça ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda, 57'si çocuk toplam 159 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik gemilerine bildirilen lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, iki lastik botta bulunan 34'ü çocuk 92 düzensiz göçmeni kurtardı. Bu göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği belirlendi.

Foça ilçesi açıklarında ise iki lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, 23'ü çocuk 67 düzensiz göçmeni kurtardı.

Toplamda 57'si çocuk 159 düzensiz göçmen, kurtarma işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İl Göç İdaresi tarafından yapılacak işlemlerin ardından göçmenlerin durumuyla ilgili daha fazla bilgi alınması bekleniyor. Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların can güvenliği ve insani yardım esasları çerçevesinde operasyonlarına devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar