İYİ Parti'nin teşkilatlarına gönderdiği gizli CHP talimatına ilk yanıt geldi

İYİ Parti'nin teşkilatlarına gönderdiği gizli CHP talimatına ilk yanıt geldi
CHP’nin sunduğu iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti’de Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun teşkilatlara yazı göndererek el altından görüşmeyin talimatı verdiği öne sürülmüştü. CHP’nin Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kavuncu’nun bu talimatına ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Yerel seçim hazırlıklarının ve aday belirleme süreçlerinin devam ettiği İYİ Parti geçtiğimiz günlerde CHP’nin işbirliği teklifine ret yanıtı vererek seçimlere "hür ve müstakil" girme kararını yinelemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in teklifi kabul etmemesiyle beraber İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'nun da il ve ilçe başkanlıklarına bir yazı gönderdiği iddia edilmişti.

Kavuncu, gönderdiği yazıda “bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından gelecek seçim ittifakına ilişkin görüşme, istişare gibi bir araya gelme tekliflerinin açık ve net bir şekilde reddedilmesi büyük önem taşımakta” ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

Öte yandan Buğra Kavuncu’nun Ankara’daki ilçe başkanlarına da aynı talimatta bulunduğu iddia edilmişti.

31 Mart seçimlerinde yine kazanacağını belirten İYİ Parti kurmayları, seçmenin, “Millet İttifakı’nı sandıkta devam ettireceğini” de öne sürülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet’e konuşan CHP’nin Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek Buğra Kavuncu’nun gönderdiği genelgeye soruyu yanıtladı.

Zeybek, “Buğra Kavuncu’nun gönderdiği genelgeye göre İYİ Parti açısından bu ihtimal kapanmış olmuyor mu?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Ben belediye seçimlerinin genelgeler üzerinden değil, yerel iş birlikler üzerinden yapıldığını net olarak görüyorum. Yerel seçimler, iddiası ve kazanma olasılığı yüksek olan adaylar arasında gerçekleşiyor. Türkiye'de son 20 yıl içinde yapılan yerel seçimlerde bazı yerleşim yerlerinde CHP’lilerin, orada AK Parti'nin karşısındaki en güçlü aday olarak MHP’nin adaylarına oy verdiğini görmüştük. Örneğin MHP adayları 2014’te Adana, Manisa ve Mersin’i CHP oylarıyla kazanmıştı. Bu birliktelikler dönem dönem değişebilir.

Partiler yönetim kurulu üyelerini ve birim yöneticilerini etkileyebilirler ama kendi oy tabanlarını ve seçmeni etkileyemezler. Bizim 1 milyon 400 bin üyemiz var. Bunun yaklaşık 10 katı oy alıyoruz. Üyelerimiz üzerinde genelgelerle, talimatlarla belki bazı süreçleri yönetebiliriz ama siyasi partilere oy veren seçmen kitlesi buna dahil değildir. Seçmen kitlelerini genelgelerle ikna edemezsiniz.”

Zeybek, ayrıca yerel seçimlere ilişkin konuşurken ittifakın tabanda ittifakın oluşma olasılığının yüksek olduğunu aktarırken belirleyici olanın da halk olduğunu yineledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar