İYİ Partili Karaaslan: Değerli sanayicilerimize, sanayide çalışanlarımıza ve milletimize yazık oluyor

İYİ Partili Karaaslan: Değerli sanayicilerimize, sanayide çalışanlarımıza ve milletimize yazık oluyor
TEİAŞ'tan yapılan açıklama ardından OSB ve diğer sanayi tesislerine belirli tarihlerde 3 gün boyunca elektrik verilemeyeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak www.teias.gov.tr/ adresinden yapılan açıklamada "Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır" denildi. Elektrik kesintilerinden etkilenen OSB'ler resmi internet adreslerinden yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan bu açıklamaların ardından pek çok sektörün ciddi mağduriyetler yaşayacağını belirten İYİ Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı M.Hakan Karaaslan, yaşanacak kesinti ve sonrasında oluşacak mağduriyetle ilgili şunları söyledi:

Kesintilerden etkilenecek OSB'lerden bir tanesi de Adıyaman OSB! Peki bu 3 günlük maliyetin ülkeye bedeli nedir? Bu kesintilerin sebebi nedir?  Bunun sonucunu yine halk olarak bizler ödeyeceğiz, yada diğer bir değişle biz çekeceğiz. Sırf otomotiv sektörü, tekstil sektörü ve sayamadığım birçok imalatçı... Peki iddia nedir: İRAN' DAN ALINAN DOĞAL GAZIN PARASININ UZUN MÜDDETTİR ÖDENMEĞİNDEN İRAN GAZI KESTİ... ancak bu durum bize arıza olarak söylendi.  

sanayi-1.jpg

"DEĞERLİ SANAYİCİLERİMİZE VE BU MİLLETİMİZE YAZIK OLUYOR..."

Eelektirik kurumları sözlü bildirim yapıyor, OSB'lerde şifai bildirim yapıyor.  Yazık olmuyor mu bu yanlış politikaların bedelini sanayiciler ve tüketici çekiyor. Bu 3 günün bile piyasaya bir bedeli olacaktır. Enflasyon ile bu şekilde daha da dibe vuracağız. Bu sürecin ne kadar süreceği de belli değil. 25-26-27 Ocak 2022 Pazartesi günü gece saat 00:01 ile 23:59 saatleri arasında toplamda 72 saat bölgemizin tamamında elektrik kısıntısı olacak.

adiyaman-ic.jpg

Elektrik kullanımında kısıtlamaya uyulmaması halinde henüz miktarını bilemediğimiz T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Bölgemize uygulanacak cezai yaptırım, kısıtlamalara uymayanlara yansıtılacaktır.

"ÇALIŞANLARADAN YAPILACAK MAAŞ KESİNTİSİ CABASI..."

Çalışanlara bu 3 gün zorunlu kısıtlamadan dolayı, bu  kış gününde  ücretsiz izne zorlanma ihtimali de cabası. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Ülkeyi yönetenlerin doğru politikalar üzerinde yürümesi bizler için elzemdir. Çünkü yanlış yönetimin karşılığını biz çekiyoruz.

adiyaman-ic-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar