İYİ Partili Cesur'dan TÜİK çıkışı: Kıyamıyor mu bizi incitmeye

İYİ Partili Cesur'dan TÜİK çıkışı: Kıyamıyor mu bizi incitmeye
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM’de; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, “Hakikatler ile incinmek istiyor insanlar, öyle bir süreçteyiz. Türkiye’nin nabzı anketi var, inananlar yüzde 23,9. TÜİK kıyamıyor mu bizi incitmeye acaba, yani nedir bu? Yoksa tamamen duygusal mı sebep?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TÜİK üzerine yaptığı konuşmada, “Hani adı çıkacağına canı çıksın derler ya, çok fazla güven itibarı kaybına uğradı konuşacağım kurum. Evet, TÜİK’ten bahsediyorum. TÜİK’in adı çıktı gerçekten ama çıkacak kadar da önemli yanlış istatistikler açıkladı. Biraz önce mesaj gitmiş, konuşma yapacağım diye. Onlarca mesaj geldi ‘Hiç konuşma bence’ diye. İnsanların maalesef nezdindeki itibarı bu. Devletin bir kurumu olmasından dolayı duyduğum üzüntüyü de ifade etmek istiyorum” dedi.

“TÜİK BİZİ İNCİTMEYE KIYAMIYOR MU?”

Cesur, TÜİK’e “Herkes bir şey söylemesin de tek ses çıksın doğrular üzerine diye kurulmuş kurum ama tam tersini yapıyor. Öyle bir süreçteyiz ki yorgun ve mutsuz insanlar… Yalanlarla anılacağına hakikatler ile incinmek istiyor insanlar, öyle bir süreçteyiz. Türkiye’nin nabzı anketi var, inananlar yüzde 23,9. TÜİK kıyamıyor mu bizi incitmeye acaba, yani nedir bu? Yoksa tamamen duygusal mı sebep?” diye sordu.

Cesur, “Enflasyonu düşük göstermek Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük alım gücü hırsızlığıdır” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne oluyor biliyor musunuz? 2022 sayıları ile her ay Türkiye’nin 81 ilinden, 225 ilçesinden 27 bin 261 işyeri, 4 bin 274 konuttan, 904 madde çeşidi için yaklaşık 560 bin 392 fiyatı derliyor ve bunu 2 bin kişilik ekiple yapıyor. Yazık o insanların emeğine yahu. 2 bin kişinin emeğini gasp ediyorsunuz aynı zamanda. Sadece insanların maaşları ve vergileri ile oynuyorsunuz, onların emekleri de heba oluyor. Çalışanlarınıza yazık.”

Cesur, "Sözlerimi şöyle bağlamak istiyorum: Milyonların kaderi açıklanan enflasyon verilerine bağlı. O milyonlar devletin böylesine hassas bir kurumuna hakkını helal etmiyorlar Sayın Bakan. Bırakın devletin kurumlarını artık, Türkiye Cumhuriyeti''ndeki yoksullaşmış insanların, umutsuz gençlerin ahını almayın artık, devlete güveni zedelemeyin ki o kurumların esir olmaya mahkûm ettiğiniz yöneticileri vicdanın müebbet hapsinde bir ömür kendilerini yargılamasınlar" diye konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar