İYİ Parti'den gelen son kulis bilgisi! Buğra Kavuncu ile Burhanettin Kocamaz neden tartıştı

İYİ Parti'den gelen son kulis bilgisi! Buğra Kavuncu ile Burhanettin Kocamaz neden tartıştı
Gazeteci Deniz Gürel, katıldığı canlı yayın programında İYİ Parti ile ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaştı.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu

Yerel seçime aylar kalmışken siyasi arena epey hareketlendi. Siyaset gündemi de yavaş yavaş yerel seçim havasına girmeye başlarken, partiler seçim çalışmalarına hız veriyor. Özellikle adaylarını erkenden açıklayarak, seçim çalışmaları konusunda diğer partilerin önüne geçmek isteyen İYİ Parti, kendi içerisinde yaşadığı problemlerle gündeme geliyor.

İYİ Parti'nin Genel Merkez’de toplantı yaptığı söyleyen Gazeteci Deniz Gürel, dikkat çeken kulis bilgilerini paylaştı.

Meral Akşener’in saat 11-12 sularında, Genel İdare Kurulu üyeleri, Divan üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldiğini aktaran Gürel, “Açıkçası sert geçmiş toplantı. Akşener bazı kurmaylarına ‘"Sağda solda yapılan dedikodular yüzünden partimiz zarar görüyor bu zararın görülmemesi ve bu dedikodunun son bulması adına bu toplantıları yapacağız. Kim ne söyleyecekse gelsin burada söylesin, başka yerlerde konuşup dedikodu furyası şeklinde piyasaya bilgiler sızması beni rahatsız ediyor’ demiş. Benim duyduğum orada da Burhanettin Kocamaz, Buğra Kavuncu ve Burak Akburak’a ‘Ben 6 seçim kazandım bize hiçbir şey sorulmuyor, danışılmıyor’ diyerek tepki göstermiş. İYİ Parti’de de açıkçası sular durulmuyor” ifadelerini kullandı.

1044766437-0-0-863-486-1920x0-80-0-0-79dcd4ded018ab04d96ab4993cf44843.jpg

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Tam ismiyle Satuk Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak devam etti. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi.

Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hale geldi. 2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO unvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu'nun oğludur.

440120.jpg

BURHANETTİN KOCAMAZ KİMDİR?

27 Ocak 1955 Mersin Tarsus doğumludur. 1994-2014 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanı ve 2014-19 yılları arasında ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Kocamaz aynı zamanda Çukurova Belediyeler Birliği başkanlığı görevinde bulundu. Yörük bir aileden gelen Kocamaz, 1977 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden kimya mühendisi olarak mezun oldu. Kimya öğretmeni ve mühendis olarak çalıştı. Bir süre Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Kocamaz Hatice Yılmaz ile evli ve üç çocuk babasıdır.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı olmuştur. 04 Aralık 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi den istifa ederek İYİ Parti ye geçmiştir. Yerel seçimlerde İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye başkanı olacağı açıklanan Kocamaz listelerin zamanında Yüksek Seçim Kuruluna yetiştirilememesi sebebiyle adaylık başvurusu yapılamadığı açıklanmıştır. 2023 Türkiye genel seçimlerinde İyi Parti'den Mersin Milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar