Bir dönem 3 kadınla evliydi... 74 yaşındaki milletvekili Konya adetlerine göre evlenecek

Bir dönem 3 kadınla evliydi... 74 yaşındaki milletvekili Konya adetlerine göre evlenecek
Bir dönem üç eşi olmasıyla gündeme gelen 74 yaşındaki Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, 4. evliliğini yapmaya hazırlanıyor.

“Hayatımın bir döneminde üç tane eşim oldu”, “Tek eşlilik ve kadın özgürlüğü erkeklerin bir oyunudur” ifadeleri ile tepki çeken ve gündeme gelen Yeniden Refah Partisi, Konya Milletvekili Ali Yüksel evlilik kararıyla yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Yüksel, 4. evliliğini yapmaya hazırlanıyor. 8 çocuğu olan 74 yaşındaki Yüksel’in nikâhı 28 Ekim Cumartesi günü Ankara'da Hakimevi sosyal tesisinde yapılacak.

28 Ekim Cumartesi günü Ankara'da Hakimevi sosyal tesisinde yapacağı nikah merasimi ile 4. kez evlenmiş olacak.

ALİ YÜKSEL NE DEMİŞTİ?

“HAYATIMIN BİR DÖNEMİNDE ÜÇ TANE EŞİM OLDU”

"Hayatımın bir döneminde üç tane eşim oldu. Allah rahmet eylesin ilk eşim vefat etti. Daha sonra iki eş ile kaldım. Ama benim niyetim dörde kadar gitmekti. Allah müsaade etmiş. Kanunları kim yapıyor, insanlar yapıyor. Ama ben Allah’a hesap vereceğim. Öldüğüm zaman beni Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri yargılamayacak, hesabı onlara vermeyeceğim. Ben Allah’a hesap vereceğim. Allah’ın müsaadesine göre hayatımı tanzim ederim. Daha sonra iki eşim oldu. Bunlardan benim çocuklarım oldu. Elhamdülillah üç eşten sekiz tane yavrum var.

“TEK EŞLİLİK VE KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ ERKEKLERİN BİR OYUNUDUR”

Tabii ki. Tek eşlilik ve kadın özgürlüğü erkeklerin bir oyunudur. Müslümanların hayatına bakarak ‘Yahu kadını kocasına mahkûm ediyor, dört duvar arasına hapsediyor, kadın çalışabilmeli, kocasına hizmetçilikten kurtulmalı’ diyorlar. Peki, kocasına hizmet etmeyi yadırgayan, doğru görmeyen kişiler kadına özgürlük vererek kadına çalışma hayatı açıyorlar değil mi? Kadın ya hostes oluyor ya bir lokantada garson oluyor ya bir pavyonda efendim vücudunu sergileyerek parasını kazanıyor veyahut bir fabrikada, işyerinde çalışıyor. Peki, bunlar kocasının dışındaki insanlara hizmet etmiyor mu? Sevdiği hayat arkadaşına bir çay yapmak, yemek yapmak yadırganırken gidip pavyonda gözünden şehvet akan insanlara hizmet ediyor. Bir restoranda çalışan bir kadın müşteriye surat asmak veya tavır koymak hakkına sahip mi? Yaparsa kapı dışarı değil mi?..."

736198image1.jpg

ALİ YÜKSEL KİMDİR?

1 Mart 1949'da Antalya Konyaaltı Doyran Köyünde doğdu. Ali Yüksel, Yüksek tahsilini, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamladı. 1979 da Almanya'da lisans eğitimi ve Bochum Üniversitesinde iki dönem Şarkıyat eğitimi aldı.

Ali Yüksel, 2006'da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Muşaviri oldu. Yüksel, 2023 milletvekili seçimlerinde Konya'dan Yeniden Refah Partisi'nden milletvekili seçilmişti.

Ali Yüksel, sekiz çocuk babasıdır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar