İYİ Parti'den "Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

İYİ Parti'den "Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yayınladığı mesaj ile bütün basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutladı.

"DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA"

 Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak basın, sağlıklı sürdürülebilir bir demokraside siyasal iktidar üzerinde denetim ve denge unsuru olarak önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Çağdaş demokratik hukuk devletinde çıkarlarını ve haklarını koruyan, araştıran, sorgulayan bir toplum; ancak basın özgürlüğünde sürdürülebilir ilerlemenin, haber alma ve gerçeğe ulaşma hakkının, tarafsız ve bağımsız yargı ile güvence altına alındığı  koşullarda mümkündür.
 
Özellikle yaklaşan seçimler öncesi, kamuoyunun  doğru bilgilendirilerek gerçek iradesinin sandığa yansıması ve seçimlerin meşruiyetine gölge düşmemesi adına gazetecilere önemli görevler düşmektedir.
 
"GAZETECİLERİN YARGILANDIĞI VE SALDIRIYA UĞRADIĞI BİR YIL"

Ne yazık ki 2022 yılını; gazetecilerin habercilikleri nedeniyle yargılanarak gözaltına alındığı, tutuklandığı, fiziksel saldırıya uğradığı, RTÜK ve BİK tarafından eleştirel yayın yapan gazete ve televizyon kanallarının cezalandırıldığı, basın meslek örgütleri ile verdiğimiz mücadeleye rağmen sansür ve otosansürün artmasına neden olacak, pek çok anti-demokratik düzenlemeyi içeren dezenformasyon yasasının kabul edildiği, basın ve ifade özgürlüğü açısından olumsuz gelişmelerinin yaşandığı bir yıl olarak geride bıraktık.

"13 SAAT MESAİ, ASGARİ ÜCRET"
 
2022 yılında tüm baskılara, tehditlere ve engellere rağmen tarafsız ve doğru habercilik sorumluluğu ile görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin ve basın çalışanlarının mali ve özlük haklarında da bir iyileşme söz konusu olmamıştır. Birçoğu asgari ücret ve altında maaşlarla geçinmeye, 13 saati aşan mesai saatleriyle çalışmaya devam etmektedir. 

Demokrasimizin ve diğer özgürlüklerin korunmasında böylesine önemli görevi yerine getiren gazetecilerimizin ve basın çalışanlarımızın, hak ettikleri yaşam standardına ulaşabilmeleri için bu konudaki gerekli yasal düzenlemeler eksiksiz bir şekilde bir an önce tamamlanmalı ve hayata geçirilmelidir.
 
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü, bu düşüncelerle kutluyor, zor şartlara rağmen fedakarca görev yapmaya çalışan tüm değerli basın çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, selâm ve sevgilerimi iletiyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar