İYİ Parti: Alp Emeç kaçmaz, hukuksuzlukları yapanlar kaçar!

İYİ Parti: Alp Emeç kaçmaz, hukuksuzlukları yapanlar kaçar!
İYİ Parti, Alp Emeç'in tutuklanmasına tepki göstermeye devam ediyor. 9 gün önce paylaştığı ve dakikalar sonra sildiği bir sosyal medya mesajı nedeniyle tutuklayan Emeç için bir araya gelen İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden Sedef Kabaş''ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözleri paylaşan ve kısa sürede silen Alp Emeç, ''cumhurbaşkanına hakaret'' suçlaması ile tutuklanmıştı. Aynı zamanda İYİ Parti gençlik kolları üyesi olan Emeç için başta İYİ Parti olmak üzere pek çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü destek açıklamaları yapmıştı. Bugün Alp Emeç için yeniden bir araya gelen  İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven açıklamalarda bulundu. 

ÇOK SAYIDA GENÇ KATILDI

İYİ Parti önderliğinde düzenlenen açıklamaya pek çok gencin katılması ise dikkat çekti. İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Sayın Bahadır Erdem ise ''Gençler AKP zulmünden korkmuyor'' diyerek, Alp Emeç''in gençliği korkutmak amacıyla tutuklandığını söyledi.

YURTSEVEN: AZMİMİZ ARTIYOR

İktidarın zulmünün artmasından dolayı ilk basın açıklamasına göre sayılarının arttığına dikkat çeken Yurtseven, "Dolayısıyla iktidar istediği amacı elde edemeyecek. Avukat arkadaşlarımızdan bugün Alp''in yanına gidenler oldu. Alp, 9 gün olmasına rağmen ilk günkünden daha güçlü. Ve oradan çok daha güçlenmiş şekilde çıkacak. Ne Alp, oradan çıktığında eski Alp olacak ne de Alp''in arkadaşları, ailesi eski insanlar olacak. Bizi zulümle sınamaya devam ettikleri sürece çok daha fazla güçlenmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla iktidar istediği amacı elde edemeyecek. Avukat arkadaşlarımızdan bugün Alp''in yanına gidenler oldu. Alp, 9 gün olmasına rağmen ilk günkünden daha güçlü. Ve oradan çok daha güçlenmiş şekilde çıkacak. Ne Alp, oradan çıktığında eski Alp olacak ne de Alp''in arkadaşları, ailesi eski insanlar olacak. Bizi zulümle sınamaya devam ettikleri sürece çok daha fazla güçlenmeye devam edeceğiz'''' dedi.

BAHADIR: GENÇLER AKP''DEN KORKMUYOR

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem ise AKP''nin nihai amacının gençleri susturmak olduğunu dile getirdi. Erdem, "Arkadaşlarım ümitsizliğe kapılmasın ve korkmasın. Ben sadece beni tutuklayanlar adına utandım" şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Erdem, "AKP kindar gençlik istediğini söyledi. Bizim gençlerimiz, bu vatanın evlatları kindar değildir vicdanlıdır. Bugün, pudra çeken AKP''nin danışmanları o gençler, kadınları yaralayanlar öldürenler içeride değil ama Alp Emeç içeride. Ne Alp Emeç ne İYİ Parti''nin gençleri ne de Türkiye Cumhuriyeti''nin gençleri AKP zulmünden korkmuyor ve korkmaz. Sadece bu hukuksuzluğu yapanlar adına utandıklarını söyler. Bütün bu hukuksuzlukları yapanlar utanmıyorsa, yuh olsun onlara. Alp Emeç ve Alp Emeç gibi bu vatanın evlatları bu ülkeden kaçmaz ama bu hukuksuzlukları yapanlar bu ülkeden kaçar." ifadelerini kullandı.

KAVUNCU, SİSTEME YÜKLENDİ

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diyoruz ama bugün maalesef milletin egemenliğinin tam olarak hakim olmadığı ucube bir Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşı karşıyayız. Burada olmamızın ana temeli de bu. Milletin egemenliğinin yok olduğu, denetlenemeyen bir gücün nasıl zalimleştiğine nasıl zorbalaştığına Alp''in yaşadıkları ile hissediyoruz." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar