İYİ Parti'de Trabzon krizi! Yaptığı paylaşım başına iş açtı adaylığı iptal edildi

İYİ Parti'de Trabzon krizi! Yaptığı paylaşım başına iş açtı adaylığı iptal edildi
Yaşadığı istifalar ve ihraçlarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'de yeni bir kriz meydana geldi. İYİ Parti'nin Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayının adaylığının geri çekildiği ortaya çıktı.

Art arda yaşadığı istifalar ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti’de dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Trabzon'a ziyareti sırasında katıldığı aday tanıtım töreninde Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ayhan Pala'nın adaylığının iptal edildiği ortaya çıktı.

Seçimlere 81 ilde tek başına girme kararı alan ve CHP’den gelen iş birliği teklifine ret cevabı veren İYİ Parti’de Genel Başkan Akşener, partisinin Trabzon'daki kesinleşen adaylarını açıklamak ve bir dizi ziyarete katılmak amacıyla gelmişti. Akşener'in katılım gösterdiği 'Teşkilat Buluşması'nda adayları belli olan 6 ilçeden biri olan Ortahisar'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı görevinden ayrılan Ayhan Pala'nın adaylığı açıklanmıştı.

657d79d94e3fe11b8ce61d43.webp

GazeteDuvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre, adaylığının açıklanmasının ardından sosyal medya hesaplarında Ortahisar'da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajları veren Pala’nın partisinden gelen eleştiriler sonrası paylaşımlarını sildiği görüldü.

Trabzon İl Teşkilatı'nda yaşanan kriz sonrası dün gece saatlerinde Pala'nın adaylığının iptal edildiği duyuruldu.

“PALA’NIN AÇIKLAMALARI MESNETSİZ”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan tarafından yazılı yapılan açıklamada Pala'nın işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarının mesnetsiz olduğu belirtildi.

Pala'nın, CHP ile işbirliğinin şart olduğunu deklare etmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Başkan, "Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır” dedi. Alınan kararların tüm teşkilatı bağladığını söyleyen Pala, “Ortahisar'da işbirliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir" ifadelerini kullandı.

Pala'nın adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı görüşmeler sonucunda bu yola başvurduğunu iddia eden Başkan, “Bu ve benzeri açıklamaları Belediye Başkan Adayı tarafından yapılması iddiasız bir aday olduğunu seçim sürecine başlamadan görmemize vesile olmuştur. Partimizin yetkili kurullarının aldığı karara saygısızlık ve İl Başkanlığı’mızın yetkisi dahilinde olabilecek çalışmalara sosyal medya üzerinden ön alma tarafımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Pala’ya sosyal hayatında başarılar diliyoruz” açıklamasını yaptı. Başkan ayrıca, Ortahisar ilçesi için İYİ Parti’den aday olan diğer isimlerden de özür diledi. Yeni adayın belirlenip kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Başkan, Pala’yı sert sözlerle eleştirdi.

"ISRARCI OLMAK BORTAHİSAR’A BİR ŞEY KAZANDIRMAZ"

Başkan'ın eleştirilerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayhan Pala işbirliği olmadan Ortahisar'ın bir şey kazanamayacağını belirterek, adaylıktan çekildiğini söyledi.

Siyasete unvan için değil spor ve eğitim hayatında kente kazandırdıklarına daha güzel işler eklemek için girdiğini dile getiren Pala, şunları söyledi: "Gelinen süreç demokratik hakların kullanılmasında; bölünmüş, ayrıştırılmış, aynı hedefe yürürken, ayrı yolların kullanılma düşüncesi hedefe ulaşılmasında amacı gerçekleştiremeyeceği gerçeğini ortaya koymaktadır” Başkan, “Bunda ısrarcı olmak Trabzon’a ve Ortahisar’a bir şey kazandırmayacaktır" dedi.

İşbirliğinin Trabzon açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Pala, bireysel düşünerek hırs ve ihtirasa kapılmanın memleketine kötülük etmek olacağını aktararak. "Amaç, aynı hedefi taşıyıp ayrı yolları tercih ederek yolu uzatmak, hatta yolu kaybetmektense ayrı yolları teke indirip amaca ulaşmak olmalıdır" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar