Öğretmenlerin ve öğrencilerin dikkatine! Bütün okullarda tamamen yasaklandı

Öğretmenlerin ve öğrencilerin dikkatine! Bütün okullarda tamamen yasaklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenler ve öğrenciler için yeni bir karar yayımladı. Okullarda cep telefonu kullanımına yönelik yeni bir karar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın illere gönderdiği genelgede, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacağı belirtildi.

Ayrıca, öğrencilerin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından da kaçınılacağı ifade edildi.

“ZORUNLU OLMADIKÇA…”

MEB’in aldığı kararın gerekçesi ise, cep telefonlarının öğrencilerin dikkatini dağıttığı, akademik başarıyı düşürdüğü, sosyal ilişkileri zayıflattığı ve dijital bağımlılık riskini artırdığı şeklinde açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız” dedi.

ÖĞRETMENLERE DE YASAK

MEB’in kararı, sadece öğrenciler için değil, öğretmenler için de geçerli olacak. Buna göre, öğretmenler de sınıfa girerken cep telefonlarını bırakacaklar veya kapalı tutacaklar. Böylece, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları ve derslere odaklanmaları sağlanacak.

MEB’in kararı, bazı veliler tarafından desteklenirken, bazı veliler tarafından da eleştirildi. Destekleyen veliler, cep telefonlarının çocukların eğitimine zarar verdiği ve gereksiz olduğu görüşünü dile getirdiler. Eleştiren veliler ise, cep telefonlarının çocukların güvenliği için önemli olduğu ve onlarla iletişim kurmanın bir yolu olduğu savundular.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar