İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Taka Gazetesi’ne 6’lı masanın 5. Toplantısını değerlendirdi

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Taka Gazetesi’ne 6’lı masanın 5. Toplantısını değerlendirdi
6'lı masanın 5'inci toplantısında, dünyada ve Türkiye'de yaşanan iç ve dış siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomi başlıkları ele alındı.

GÜNBOYU / HAKKI ODABAŞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ev sahipliğindeki toplantıda İYİ Parti’nin bu güne dek tutumu, Akşener''in ısrarla Başkanlık yerine Başbakanlık söylemine ilişkin ısrarlı tutumunu İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu’na sorduk.

Sözlerine, “Sayın genel başkanım ve İYİ Parti, Türkiye’ye uzlaşı kültürünü göstermiştir. Yıllardır unutulan hoşgörü ve uzlaşıyı Türkiye’ye yeniden hatırlatmış, 2 sene önceki yaptığı millet masası çağrısını gerçekleştirmiştir” diyerek başlayan başkan Eroğlu: “20 senedir yıkılmayan AKP  iktidarını kurulduğu andan itibaren önce yerelde yıkıp, iktidar alternatifi haline gelmiştir. Korku imparatorluğunu dağıtmış ve İyi Parti’den sonra yeni partiler kurulma cesareti gösterilmiştir. İyi Parti ve sayın Akşener, Türkiye’yi tek adam rejiminden kurtaracaktır. Ekonomik kaosun temel sebebi tek adam rejimidir. Tek adam ekonomi biliminde olmayan teorileri ispatlamaya uğraşırken enflasyon yüzde 200’lere ulaşmış, devlet kurumları inandırıcılığını kaybetmiştir. Bütün kurumların ve bilimin başı tek adam sayın Erdoğandır. Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin dünyada bir örneği daha yoktur. Son iki senede meclis 600 yasa çıkarırken sayın bay kriz 1800 yasa çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı’nın yetkisini düzenleyen kararname sayısı 800’dür. Yani sayın bay kriz kendi kendisine yetki verebilmektedir. Böyle bir düzen dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur'''' dedi.

''AKŞENER’LE YENİDEN AVRUPA LİGİNE ÇIKACAĞIZ''

Başkan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Dolayısıyla öncelikle 6’lı ittifak önce 13. Cumhurbaşkanı’nı tayin edecek, İyi Parti ise birinci parti olarak iktidar olacaktır. Milletine güven vererek ekonomiyi rayına oturtup tekrar G 20 ülkeleri içinde yerimizi alacağız. İyi Parti olarak gelişmiş ve güçlendirilmiş demokrasi milletin iktidara katılımı ile yeniden tesis edilecek olup, bunun yolu da sayın genel başkanımızın başbakan olmasından geçmektedir. Dolayısıyla sayın genel başkanım ülkeyi yönetmeye ve birinci parti olmaya taliptir. Partimizin istikrarlı yükselişi de bunu göstermektedir. Türkiye’de üçüncü parti olan İyi Parti anketlere göre Giresun’da ikinci parti olmuştur. Bu teveccühü gösteren Giresunlu hemşerilerimize ve parti teşkilatlarımıza sonsun teşekkürler ediyorum. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in yanında ülke tekrar düzlüğe çıkarılıp Avrupa ligine dahil olacağımıza inancım tamdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar