Akşener kuruyan göle gitti: Balıkçılar kira ödüyor, burada su mu var?

Akşener kuruyan göle gitti: Balıkçılar kira ödüyor, burada su mu var?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde kuruyan göle gitti. Köylülerin sorunlarını dinleyen Akşener "Balıkçılar kira ödemeye devam ediyor, burada su mu var? Böyle bir abukluk, tuhaflık ben hayatımda ilk defa görüyorum, peşinde olacağım” dedi.

'BALIKÇILAR KİRA ÖDÜYOR, BURADA SU MU VAR?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçimden önce Marmara Gölü''nün kurtarılması için girişimlerde bulunacağız. Bu gölün durumunu TBMM''de de gündeme getireceğiz. Seçim gelinceye kadar iktidar partisinin burayla ilgili adım atmasını sağlayacağız" dedi.

Akşener, çeşitli programlara katılmak üzere Manisa''ya geldi. Kurudere Caddesi''nde toplananlara hitap eden Akşener, gündeme ilişkin konuştu.

Bölgedeki dolu yağışı nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu kaydeden Akşener, "Salihli genelinde birçok çiftçimiz, dolu yağışından dolayı mağdur oldu. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yaptıramayan çiftçilerimiz açıkta kaldı. TARSİM o kadar pahalı hale geldi ki; çiftçilerimiz ne yazık ki sigorta yaptıramadı. Zor durumda kalan çiftçimizin ürününün bedelinin ödenmesini istiyoruz. O çiftçi, senin velinimetin. Bu bölge üzümün başkenti. Çekirdeksiz kuru üzüm de ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden birisi. Çekirdeksiz kuru üzümün fiyatının 25 lira olmasını istiyoruz. Ziyaret ettiğim iş yerlerinde acı çeken çiftçileri görüyorum. O dükkanların içinde sanayinin ürettiği her ne varsa satmaya çalışan o esnaf kardeşimin dertlendiğini görüyorum" dedi. Akşener, konuşmasının ardından tek tek esnafı ziyaret ederek sorunları ve taleplerini dinledi. Akşener, bir iş yerinden de alışveriş yaptı.

Gölmarmara’da kuruyan göle gitti
Akşener, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde kuruyan göle gitti. Akşener, “184 çeşit kuş, 305 farklı endemik bitki, her biri bitti gitti. Kışın binlerce su kuşunun burada olduğu yer, burayı kurutmak yerine turizme açıp, turistlerin gelip buradan alışveriş yapabilecekleri bir yer haline getirilebilirdi. ‘Balıkçılık yapıyorduk’ diyorlar, balıkçılar kira ödemeye devam ediyor, burada su mu var? Böyle bir abukluk, tuhaflık ben hayatımda ilk defa görüyorum, peşinde olacağım” dedi.

Meral Akşener, Gölmarmara’da kuruyan göle giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Bir kadın, “Biz, su istiyoruz. Balıkçılık geçim derdimizdi, o da bitti” derken bir başka kadın, “Zeytinlerimizi sulayamıyoruz, kuruyor, kurudu. Ne yeriz, ne içeriz” diye sordu. Bir diğer kadın ise “Siz olmasanız çiftçinin halini anlatan yok” diye konuştu.

Akşener ise şunları söyledi:

“Buraya gelme nedenimiz, öncelikle son halini görmekti. Her yokluğu, her yoksulluğu kadınlar çekiyor, büyükşehirde de köyde de. Onun için kadınlarımızla buluştuk, gözlerimizle gördük, biz görürken sizlerin de görmesini sağlamak üzere. Şimdi biz, bunun sözünü veriyoruz. İnşallah biz iktidar olacağız, basın mensuplarının önünde söz veriyorum; burayı yeniden eski haline getireceğiz. Bu sözü sizin huzurunuzda veriyorum, sizler de şahitsiniz.

Çarşamba günü grup toplantısında dertlere dikkat çekip onunla ilgili çözümlerimizi anlatıyorum, buna da dikkat çekeceğim. Sizlerden de ricam, bu manzarayı, bu dertleri kamuoyuyla paylaşmamıza yardımcı olun. Dikkat ederseniz ağırlık olarak kardeşlerimizi konuşturdum, bir gölün şu hale gelmesinde ne hikayeler çıktı ortaya. 184 çeşit kuş, 305 farklı endemik bitki, her biri bitti gitti. Kışın binlerce su kuşunun burada olduğu yer, burayı kurutmak yerine turizme açıp, turistlerin gelip buradan alışveriş yapabilecekleri bir yer haline getirilebilirdi. ‘Balıkçılık yapıyorduk’ diyorlar, balıkçılar kira ödemeye devam ediyor, burada su mu var? Böyle bir abukluk, tuhaflık ben hayatımda ilk defa görüyorum, peşinde olacağım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar