İYİ Parti: “Başkanlık sistemi dökülüyor”

İYİ Parti: “Başkanlık sistemi dökülüyor”
AKP’li Naci Bostancı’nın gündeme getirdiği rejim tartışmasına İYİ Partili İsmail Koncuk, “O halde bakanlıklara ne gerek var? Başkanlık sistemi dökülüyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İstanbul seçimi sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Naci Bostancı’nın gündeme getirdiği hükümet sisteminde revizyon tartışmalarına tepki gösterdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, tepkisinde, “Devlet yönetme ile ilgisi olan kadrolar olmaktan çok, adamına göre iş, mantığı ile oluşturulan kadrolardır. O halde bakanlıklara ne gerek var? Başkanlık sistemi dökülüyor” ifadelerini kullandı.

İsmail Koncuk, Twitter’dan AKP Genel Başkan Yardımcısı Naci Bostancı’nın açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

“AKP’li Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin rehabilite edilmesi gerektiğini belirtmiş. 1 yılda çöken bir sistemin neyini rehabilite edeceksiniz? Kökten değişiklik ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş, tek yoldur. Yoksa siz de altında kalırsınız.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Naci Bostancı konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir yıllık tecrübeyi masaya yatırıp, değerlendirerek, nerede problemler görüyoruz, gerçek bir analiz ile nerelerde rehabilite edilmeli, nerelerde mukayeseli bir üstünlüğü var, bunları görüp yola devam edeceğiz. Birtakım tartışma ve müzakereler var. Bunların anlamını görebilmek için daha derinlemesine konuşmak lazım. Esasen öyle bir çalışma da yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin bir çalışma yapılıyor. O bize daha nesnel bir fikir verecektir. Biz bunu bir siyasi mesele olarak görmeyiz. Sistemi rehabilite etmek, aklın gereğidir. Rehabilite konusunda çalışmalar sürüyor. Neticeye baktıktan sonra neler yapılacak daha net ortaya çıkacak”

“BAŞKANLIK SİSTEMİ DÖKÜLÜYOR”

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşlarına yapılan zam ile ilgili “Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek gibi isimlerin bulunduğu Yüksek İstişare Kurulunun ilk icraati, 13 bin TL olan maaşlarını 18 bin TL’ye çıkarmak oldu. Memura, işçiye, emekliye, asgari ücretliye gelince kılı kırk yaranlara duyurulur” dedi.

Söz konusu kurul ve diğer danışman kadrolarının adamına göre oluşturulan kadrolar olduğunun altını çizen Koncuk, “Sarayda kurulan, politika kurulları, YİK, bir takım başkanlıklar, sayıları normali aşan danışman kadroları, devlet yönetme ile ilgisi olan kadrolar olmaktan çok, adamına göre iş, mantığı ile oluşturulan kadrolardır. O halde bakanlıklara ne gerek var? Başkanlık sistemi dökülüyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar