İYİ ki varsınız Başöğretmenimiz Atamız

İYİ ki varsınız Başöğretmenimiz Atamız
4 Kasım 1928 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ata’mızın ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’nin kabul edildiği tarihtir. Yani 24 Kasım Öğretmenler Günü…

GÜNBOYU FİGAN MERDİVANLI

Tarih boyunca insanoğlunun en önemli uğraşı eğitim olmuştur. Eğitim bir toplumun refah düzeyini belirleyen, aydınlık yarınlarını inşa eden altın anahtardır. Eğitimsizlik ise, cehalete, bilgisizliğe sebebiyet verir, toplumları karanlık yarınlara götürür.

Bugün ki çocuklarımız yarınların sahipleri olacaklardır. Vatanımızı nesillere taşıyacak ve her daim ileriye götüreceklerdir. Buna olan inancımız sonsuzdur. Gözü pek, yüreği güzel, sevgi elçilerimiz; Öğretmenlerimiz evlatlarımızın bunu başarmasını bu güne kadar sağlamış, bundan sonra da sağlayacaklarıdır.

ataturk-2-001.jpg

Atamız’ın ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.’ sözü bizlere her şeyi anlatmaktadır.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, dünyanın en kutsal vazifesini kendilerine yaşam tarzı olarak benimsemiş, geleceğin mimarları Öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.’
İyi ki varsınız.
Saygılarımızla.
ELİMİTUT Derneği Başkan Vekili 
Serap Yardımcı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar