İttifak pazarlığındaki detaylar ortaya çıktı! Yeniden Refah AKP’den nereleri istedi

İttifak pazarlığındaki detaylar ortaya çıktı! Yeniden Refah AKP’den nereleri istedi
AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı canlı yayında Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AKP arasında yapılan iş birliği görüşmelerinin detaylarını açıkladı.

Yerel seçimler yaklaşırken AKP ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasındaki gerilim giderek artıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YRP'yi hedef alan sözlerinin ardından benzer açıklamalar AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan da geldi

yrp.jpg

Yeniden Refah ile görüşmelerin detaylarına değinen Ala,“Bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu” dedi.

"ANLAŞMA SAĞLANAMADI"

Yeniden Refah’ın istediği yerleri açıklayan Ala, “Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi. O kadar detayına girmek istemiyorum. Kütahya'yı, başka yerleri istediler. Görüşmelerde şöyle bir anlayıştan hareket ettik. Bizde olan yüzde 50'nin 60'ın üstünde olan il ve ilçeyi vermemizin ne anlamı olabilir? Burada bir anlaşma sağlanamadı. Anlaşamama konusunda anlaştık. Mutabakata varılmadı ve ondan sonra da Cumhur İttifakı çatısı altında değil Yeniden Refah Partisi. Bazı yerlerde, toplantılarda, bazı adayları bunu özellikle söylüyorlar. Çok net açık biçimde Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı içerisinde değildir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar