İstismar iddiası sonrası bakanlık Ender Saraç için harekete geçti

İstismar iddiası sonrası bakanlık Ender Saraç için harekete geçti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ender Saraç ile ilgili "oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor" haberine ilişkin harekete geçti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, medyada yer alan "Ünlü doktorun oğluna istismarda bulunduğu iddiası" başlıklı haberlerle ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili başlatılan hukuki sürecin titizlikle takip edildiği, soruşturmanın güncel gelişmeleriyle ilgili kamuoyuyla bilgi paylaşımının yapıldığı ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, medyada yer alan "Ünlü doktorun oğluna istismarda bulunduğu iddiası" haberine dair, "Herhangi bir çocuğa yönelik istismar şüphesi, bizim için önemli bir ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmış olup, hukuki süreç de titizlikle takip edilmektedir" denildi.

Açıklamada, belirli basın kuruluşlarında yer alan haberlerin ardından, ilgili haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirildiği ifade edildi.

"ÇOCUĞA YÖNELİK EN UFAK İSTİSMAR İHBAR NİTELİĞİNDE"

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar