Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ercan Çalışkan

Ercan Çalışkan

İÇ SESİM

İster gül ister ağla!

Hep gerginiz ya!

"Her gün sinirlerimizi geren haberlerle savaşmaktan bıktık. Biraz da gülümseten haberlerle ilgili yazsanız çok iyi olacak." dedi okurlarımdan biri.

Ben de bu çağrıyı göz ardı edemedim. "Okurum haklı!" diye düşündüm. Başladım haberleri araştırmaya…

"Ararsan bulursun." demiş atalarımız. Yazdım Google''a pat diye karşıma çıktı güzel bir haber: "Maden Tetkik ve Arama tarafından yapılan inceleme sonucunda Elazığ''da, bakır, altın, çinko, kobalt ve birçok maden bulundu. Rezerv, Türkiye tarihinin en büyük rezervi olarak kayıtlara geçti.(1)"

İşte bunu yazarım dedim kendi kendime ama önce Emekli Öğretmen''i arayıp ona vereyim bu haberi diye düşündüm. Zavallı arkadaşım, memleketin dertleriyle hemhal olmaktan huzurlu bir dakika bile geçiremiyor. Okusun ve mutlu olsun. Hemen de aradım:

"Yahu güldürme beni!" dedi.

"Amacım zaten bu. Biraz da mutlu ol istedim. Sana güzel bir haber verdim. Şimdi de yazacağım."

"Güldürme derken beni yanlış anladın. Buna tariz denir. Sözün tersini kastetme sanatı. Yani beni sinirlendirme demek istiyorum Köşe yazarı!" dedi ve şunları anlattı:

Önce "YouTube aramasına ''Sanayici vekilden yerli otomobil çıkışı" yaz.(2) Çıkan videoyu bir izle. Bilmem kaçıncı defa çıktığı söylenen son olarak Gemlik''teki fabrikada üretimi başladığı ifade edilen sonra Gemlik''te seneye çıkacağı söylenen motoru ve projesi yabancı ilk yerli ve millî(!) otomobilimizi heyecanla bekle!

Bu arada yeğeninin "Emekli Öğretmen yerli ve millî her şeye karşı, yerli otomobile bile sevinmemiş baksana!" eleştirisine de hazır ol ama sakın "Bu araç 2023''te çıkarsa (27 Aralık 2012''de Yeni Şafak gazetesinin manşetine bakılırsa 2013 Şubat''ında yerli otomobil vitrinde olacaktı.) AİLE DESTEĞİ OLMAYAN işe yeni yuva kurmuş, kadın erkek ikisi de çalışan, MESLEĞİ NE OLURSA OLSUN genç çiftin bu aracı almayı hayal bile edemeyeceği gerçeğini de anlatmaya kalkma." Bu tartışmanın ucunun "BEKA''ya kadar gideceğini unutma.

İkinci olarak GOOGLE aramasına "Yerli Otomobil, Yerli Uçak Yalanları" yazıp "Görseller"(3) butonuna tıkla yerli ve millî uçağımızın 2011''den beri göklerde, yerli otomobilimizin 2013''ten beri yollarda olduğunu anlatan sayısız fotoğrafı tek tek incele. Gökyüzünde veya yollarda göremiyorsan onu bana sorma, yeğenine sor. O da sana İHA desin, SİHA desin…

Üçüncü olarak YouTube aramasına "açın vanaları" yaz, orada anlatılan Karadeniz''de bulunan doğal gaz rezervi mutluluğunu sen de yaşa ama sakın kış boyunca doğal gaza ne kadar ödediğini, tasarruf yapmak için ne taklalar attığını hatırlama.

Bunları yaptıktan sonra baştaki haberi bir daha oku, istediğin kadar inan ve dilediğin kadar gül. Bil ki o haber benim için herhangi bir anlam taşımıyor. Hatta istersen 2023''te Lozan Antlaşması''nın gizli maddeleri devreden çıkınca Haliç''te gömülü altınları şakır şakır harcayacağımıza, yerlerini tek tek belirlediğimiz her türlü madeni çıkaracağımıza, dünyada bir numara olacağımıza da inan. Nasılsa inanan çok…

Bak Köşe Yazarı! Gülünecek bir haber arıyorsan ben sana linkini göndereyim.(5)

Bir vatandaş, bir belediyenin dağıttığı çorbadan içiyor. Aynı gece CİMER''e bu çorbayı içince beynine bir çip yerleştiğini, bunu yerleştiren belediyenin cezalandırılasını istediğini yazıyor.

Yazım hatalarıyla dolu bu dilekçe tam gece yarısı CİMER''e ulaşıyor. Sistem 10 dakika içinde dilekçeyi otomatik olarak ilgili bakanlığa gönderiyor.

Buraya kadar gülünecek bir şey yok. Otomatik işlem… Bu aşamadan sonra sorumlu bir gözün önüne geliyor. O yetkili, sizi bilmem ama ben olsaydım, yazı çöpü boylardı. Peki orada ne olmuş biliyor musunuz?

Yazı 3 Şubat''ta valiliğe, 1 Mart''ta da ilgili kaymakamlığa gelmiş.

Ve kaymakamlık 3 Mart''ta belediyeye göndermiş. Demek ki bir çorba içirip beyne çip göndereceklerine inanmışlar.

İşte ben buna güldüm ama komik olduğu için değil trajikomik olduğu için…

Gülünecek haber arıyordun ya! Al sana haber!

İster gül, ister ağla!

.........

1. https://www.turkgun.com/turkiye-tarihinin-en-buyuk-rezervi-bulundu-haber-183281

2.  https://www.youtube.com/watch?v=X2dmii-lX-g

3.  https://www.google.com/search?q=Yerli+Otomobil%2C+Yerli+U%C3%A7ak+Yalanlar%C4%B1&tbm=isch&ved=2ahUKEwjqv7_brcP4AhUnhv0HHfO3CJUQ2-cCegQIABAA&oq=Yerli+Otomobil%2C+Yerli+U%C3%A7ak+Yalanlar%C4%B1&gs_lcp=CgNpbWcQA1CPGliPGmCjJmgAcAB4AIABgAGIAfEBkgEDMC4ymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=Vj-0Yuq8B6eM9u8P8--iqAk&bih=657&biw=1200

4. https://www.youtube.com/watch?v=JtXv0bIwLIk

5. https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/deniz-zeyrek/cipli-vatandas-7203121/

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları