İşte omuz ağrısına iyi gelen doğal yöntemler

İşte omuz ağrısına iyi gelen doğal yöntemler
Omuz ağrısı, günlük hayatı olumsuz etkiler. Peki bu omuz ağrısını gidermek için neler yapılmalı? Doğal yöntemlerle omuz ağrısından kurtulmak mümkün mü?

Pek çok kişinin yanlış oturma pozisyonundan dolayı omuz ağrıları başına geliyor. Eğer uzun süren bir omuz ağrınız varsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Ancak kısa süreli ağrılarda evde doğal yollar denemek sorundan kurtaracaktır.

Omuz ağrısına neler iyi gelebilir?

Lavanta yağı

Aromaterapi alanında kullanılan lavanta yağı, omuz ağrısı şikayetine iyi gelir. Lavanta yağını aktardan alıp omuz ağrısı hissettiğiniz günlerde kullanabilirsiniz. Bu yağı banyo suyuna ekleyerek kullanmayı da seçebilirsiniz. Lavanta yağını omuz çevresine uygulayıp kasların rahatlaması sağlanır.

Biberiye yağı

Biberiye yağı kas gevşetici ve ağrı kesici etkiye sahip bir bitkisel yağdır. 1 kaşık biberiye yağını ağrı yaşanan günlerde omuz bölgesine sürerek ağrıyı dindirebilirsiniz. Biberiye tohumunuz varsa, 1 kaşık biberiyeyi iki bardak sıcak suda demleyip, bu suyu sırt ve omuz bölgesine sürebilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesinin iltihap sökücü özelliği bitkisel tedavi alanında sıkça kullanılır. Elma sirkesini kullanarak omuz ağrısına neden olan iltihapları tedavi edebilirsiniz. Omuz ağrısı bazı durumlarda kemiklerde oluşan iltihaptan meydana gelir.

Buz

Buz ile masaj omuz ağrısına iyi gelebilir. Buz kutusunu bir havluya sarıp omuz bölgesinde dairesel hareketler çizerek ağrı hissedilen bölgeye uygulayın. Buzun serinletici etkisi ile iltihaplar temizlenmeye başlayabilir. Uzun süredir devam eden omuz ağrıları için buz masajı iyi sonuç verir.

Zerdeçal

Zerdeçal vücuda yayılan iltihapları temizler. Uykudan önce zerdeçal ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp bir krem elde edin. Bu kremi omuz bölgesine geniş bir alanda yayın. İsterseniz kurumasını bekleyip temizleyin ya da sabaha kadar omzunuzda kalmasını sağlayın. Zerdeçallı kür, ağrıları yok edecek etkiye sahip.

Bal ve limon

Limon ve balı karıştırıp içerseniz vücudu rahatsız eden ağrıları anında dindirebilirsiniz.

1 kaşık balın üzerine 5 damla kadar limon suyu ekleyin ve bu karışımı her sabah tüketin. Vücut direncini yükselten ballı limon, omuz çevresinde oluşan ağrılar için de etkili.

Mentol

Gerginlik kaynaklı ağrıları rahatlatan mentol, omuz ağrısına çözüm olabilir. Ferahlatıcı etkiye sahip mentol, sağlık alanında pek çok şekilde kullanılır.

Omuz bölgesindeki ağrılardan bir türlü kurtulamayanlar için kan dolaşımını hızlandırıcı özelliği vardır. Omuz ağrılarının daha fazla yaşam kalitesini etkilememesi için mentollü kremleri eczaneden temin edip ara ara kullanabilirsiniz.

Mentol kas gevşetici olma özelliği ile kas sıkışmasını rahatlatıp, omuz ağrısını sonlandırır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar