İşte Fatih Terim Fonu'na milyon dolarlarını kaptıran 29 isim: Miktarlar tek tek açıklandı

İşte Fatih Terim Fonu'na milyon dolarlarını kaptıran 29 isim: Miktarlar tek tek açıklandı
Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'a 300 bin dolar vererek başlayan ve adının da zamanla 'Fatih Terim Fonu' olarak kaldığı dolandırıcılık zincirinde detaylar ortaya çıktı.

Fatih Terim başta olmak üzere birçok Galatasaraylı futbolcu ve iş insanını yüksek kazanç vaadiyle kandıran bankacı Seçil Erzan'ın yöntemi ve ünlü isimlerle yaptığı ikna görüşmeleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin teknik direktörlük alanından en çok tanınan isimlerden olan Fatih Terim'in Denizbank Levent Şube Müdürü, aynı zamanda kendisinin de bir dönem finans danışmanı olan Seçil Erzan'a 300 bin dolar vererek başlayan ve adının da zamanla 'Fatih Terim Fonu' olarak kaldığı dolandırıcılık zincirinde Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı, Buse Terim ve Selçuk İnan'ın da olduğu çok sayıda kişinin adı geçiyor. 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen Seçil Erzan, geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, 'Galatasaray'ın bankacısı' olarak nam salan Erzan'ın dolandırıcılık sarmalını kaleme aldı.

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan, Fatih Terim Fonu ile ne kadar para topladığının henüz netlik kazanmadığını belirten Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 16 Haziran 2023'te hazırlayıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği rapora göre Denizbank'a başvuranlar Erzan'a muhtelif tarihlerde elden ve nakit para verdiklerini söyledi.

Bazıları paranın bir kısmını geri aldığını anlatırken, bir kısmı ise hangi tarih ve tutarda para verdiği konusunda ayrıntı sunamadı. Bazılarının beyanları ile kayıtlar arasında ciddi tutarsızlar var."

BATIK TABLOSU

Denizbank, Seçil Erzan tarafından mağdur olanların kendisine başvurması sonucu batık tablosunu ortaya çıkardı.

Bu tabloya göre; 29 kişi 43.920.082 dolar ve 15.562.000 TL alacaklı olduğunu savunuyor.

Volkan Bahçekapılı (Emre Belözoğlu adına): 4.292.000 dolar.

Fırat Özdemir (Semih Kaya'nın menajeri): 4.046.000 dolar.

Emre Çolak: 3.212.000 dolar.

Semih Kaya: 3.207.002 dolar.

Selçuk İnan: 1.930.000 dolar

Saymaz tarafından paylaşılan listedeki diğer isimler ise aşağıdaki gibidir:

02-saymaz-gorsel-001.jpg

liste.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar