İşte çamaşır makinesini gıcır gıcır yapan yöntem! 1 bardakla yeni gibi olsun

İşte çamaşır makinesini gıcır gıcır yapan yöntem! 1 bardakla yeni gibi olsun
Çamaşır makinesi temizliği hem sağlık açısından hem de kötü koku, leke ve bakteri oluşmaması için oldukça önemlidir. İşte çamaşır makinesini yeni gibi yapan o yöntem.

Ev hanımların en çok dert edindiği sorunlarından bir tanesi çamaşır makinesinin temiz yıkamamasıdır. Peki çamaşır makinesini kötü koku ve bakterilerden nasıl uzak tutabiliriz. Gelin hep birlikte inceleyelim. Yalnızca 1 bardakla çamaşır makineniz eskisinden daha iyi görünecek.

Makinenizin temiz yıkaması için öncellikle deterjan haznesini ve tambur kısmını iyice temizleyin. Ardından beyaz sirkeyle çamaşır makinesi temizleyicisi ile yüksek sıcaklıkta makinenizi çalıştırın. Sizde gördüklerinize inanamayacaksınız. Bu karışım sayesinde çamaşır makinesinin içerisinde bulunan kireç ve bakteriden anında kurtulacaksınız. Ayrıca filtreleri düzenli aralıklarla kontrol ederek temiz tutmak da asla ihmal etmeyin. Bu şekilde makinenizin hem performansını hem de ömrünü uzatabilirsiniz.

camasir-makinesini-gicir-gicir-yapiyor-1-bardakla-makineyi-arindirin-evzp.webp

ÇAMAŞIR MAKİNESİ TEMİZLİĞİNDE BİLMENİZ GEREKEN DOĞAL ÖNERİ

Çamaşır makinenizi arındıracak bir doğal yöntem ise, 1 bardak limon suyudur.

Limon suyunun içeriğindeki asit sayesinde makinenizde oluşan kireç ve paslardan anında kurtulacaksınız. Bunların yanında bir de sizleri rahatsız eden o kötü kokudan da kurtulacaksınız. Çamaşır makinenizi yeni gibi hatta eskisinden daha güçlü çalıştırmak istiyorsanız 1 çay bardağı limon suyunu çamaşır makinenizin deterjan haznesine dökün ve ardından normal yıkama programında çamaşır makinenizi çalıştırın.

Makinenizdeki farkı çıplak gözle göreceksiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar