İstanbul'un Tsunami Eylem Planı hazırlandı: Bu 17 ilçede yaşayanlar dikkat!

İstanbul'un Tsunami Eylem Planı hazırlandı: Bu 17 ilçede yaşayanlar dikkat!
İstanbul’da beklenen deprem, tüm ilçeleri harekete geçirdi. Depremin ardından tsunami oluşabileceğine dair yapılan uyarıların ardından İstanbul'un Tsunami Eylem Planı hazırlandı. İşte risk taşıyan 17 ilçe...

Deprem uzmanları İstanbul için depremin ardından bir de tsunami uyarısı yaptı. İstanbul’un tsunami için eylem planı yeniden gündeme taşındı. Suyun yükselmesinden etkilenebilecek ilçeler ise tek tek sıralandı. İşte detaylar…

İstanbul’da en fazla 7,5 şiddetinde deprem beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğinde "Tsunami Eylem Planı" hazırlandı.

İŞTE RİSKLİ İLÇELER!

Plana göre; Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Fatih, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Silivri, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu olmak üzere toplam 17 ilçenin deprem sonrası meydana gelebilecek tsunamiden etkileneceği belirtiliyor.

Her bir ilçeye yönelik raporlar ve tsunami risk haritaları hazırlandı. Kıyıları ve kıyı yerleşimlerini doğrudan etkileyen afetler arasında tsunamilerin diğerlerine göre daha çok zarar verici olduğu vurgulandı.

Bu zararların en düşük seviyeye indirilmesi amacıyla risk analiz çalışmaları yapılması, risk analizlerine göre bölgenin tsunamiye dayanıklılığı ve kırılganlığının belirlenmesi gerektiği kaydedildi.

Belirlenen değerlere göre tsunaminin bölgede oluşturabileceği zararı hafifletmek için gerekli yaklaşımların ortaya konulması gerektiğinin altı çizildi.

Kıyı şeridinde bulunan restoran, kafe ve eğlence-dinlenme merkezleri gibi halkın yoğun kullandığı hizmet sektörü temsilcileri ile tüm esnaf, yerleşik nüfus ve mülk sahiplerinin tsunami riski hakkında bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, tatbikatlar yapılarak eğitim verilmesi ve tahliye çalışmalarında aktif rol alınmasının sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar