Detaylar belli oldu: İBB’den 1 milyon lira deprem kredisi! İşte başvuru şartları…

Detaylar belli oldu: İBB’den 1 milyon lira deprem kredisi! İşte başvuru şartları…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından harekete geçti. İBB, riskli binaların yenilenmesi için vatandaşa 1 milyon lira deprem kredisi için imkan sağlayacağını duyurdu. İşte kredi başvurusu için detaylar...

İBB İstanbul’daki binaların yenilenmesi için düğmeye bastı. İBB riskli binaların yenilenmesi harekete geçti. KİPTAŞ ve bankalar devreye girecek vatandaşa uygun kredi sunulacak. İşte İBB’nin sıfır faizli kredi fırsatı ve kira desteğinin detayları…

Projeler ‘İstanbul Yenileniyor” kapsamında oluşturuldu. KİPTAŞ ve bankaları devreye girecek, vatandaşa sıfır faizli finansman ve kira desteği başlatılacak.

İŞTE 1 MİLYON LİRA DEPREM KREDİSİ ŞARTLARI…

İBB tarafından vatandaşa kullandırılacak 1 milyon liralık deprem güçlendirme kredisinin şartları da belli oldu.

Buna göre krediden yararlanmak için istenen şartlar şunlar:

- Faiz desteğinden yararlanacak yapının öncelikle riskli yapı olarak tespit edilmesi

- İstanbul Yenileniyor kapsamında KİPTAŞ ile uzlaşmaya varılması

- Hak sahibinin dar gelirli olması yani hane içi toplam gelirinin net asgari ücretin 2 katını geçmemesi

- Hak sahibinin bankalarca kredilendirilmesinde bir engel bulunmaması

- Bir kişinin en fazla bir konut için faiz desteğinden yararlanması

Kredi kullanan vatandaş birinci yıl her ay ortalama 2 bin 700 TL taksit ödeyecek. Yani asgari ücretin yaklaşık üçte biri. İBB ise her ay söz konusu ödeme için vatandaşa ayda 17 bin TL’lik bir finansman desteği sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırlanan bu proje için 2.9 milyar liralık bir bütçe ayırdı. Projeye göre 1 yıl içerisinde 14 bin 77 konutun dönüştürülmesi planlanıyor.

KİRA YARDIMI DA YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tarama testleri sonrasında ''çökme riski taşıyan'' 318 bina için de düğmeye bastı. Söz konusu 318 binada oturan vatandaşları ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından belirlenen kira yardımının 3 katı kadar ödeme yapılacak.

İBB''nin vereceği kira yardımı kiracılar için 12 ay, ev sahipleri için ise 18 ay boyunca ödenecek. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından belirlenen kira yardımı bin 500 lira, İBB ise ev sahipleri ve kiracılara 4 bin 500 lira kira yardımı ödemesi yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar