İstanbul'un dev AVM'si İstinye Park satıldı

İstanbul'un dev AVM'si İstinye Park satıldı
Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi, İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'ndeki hisselerini satışa çıkararak ortaklıktan çekildi.

Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi'nin sahip olduğu hisseleri, diğer ortak olan Orjin Gayrimenkul Grubu'na devredildi.

Orjin ve Doğuş gruplarının birlikte 2007 yılında hayata geçirdiği İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin sahiplik yapısı bu satışla değişti. Orjin Gayrimenkul Grubu, İstinyePark'ın yüzde 58'ine sahipken, Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi ise yüzde 42'lik bir paya sahipti. Ancak bu son satışla birlikte Orjin Gayrimenkul Grubu, Doğuş'un tüm hisselerini alarak alışveriş merkezinin tek sahibi oldu.

q1.jpg

Orjin Gayrimenkul Grubu, 2021 yılında açtığı İstinyePark İzmir Alışveriş Merkezi'nin ardından şimdi de İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin hisselerinin tamamını satın aldı.

İstinyePark Alışveriş Merkezleri'nin sahibi olan Orjin Gayrimenkul Grubu, Türkiye'nin en büyük ticari gayrimenkul portföylerinden birine sahiptir. Ofis binaları, oteller, cadde mağazaları, lojistik ve üretim tesisleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Orjin Grubu, İstinyePark markasının Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası alanda da tanındığını belirtiyor.

Orjin Grup Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, yapılan imza töreninde yaptıkları konuşmada, İstinyePark markasının Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında tanındığını ve her yıl milyonlarca turisti ağırladığını ifade ettiler. İstanbul ve İzmir'deki İstinyePark alışveriş merkezlerinin, sunduğu konseptler ve marka çeşitliliği ile tüm ziyaretçilerin beğenisini kazandığını ve takdirini topladığını belirttiler.

q2.jpg

GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI’NA DÖNÜŞECEK

Eş Başkanlar, İstinyePark İstanbul'da devam eden yenileme projesi kapsamında Haziran ayında yeni restoranlar, kafeler ve mağazaların faaliyete geçeceğini duyurdu. Bu yeniliklerle birlikte ziyaretçilere yeni lezzetler ve deneyim alanları sunmayı amaçladıklarını belirttiler. Ayrıca, gelecek hedeflerinin İstinyePark'ı bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştürerek halka arz etmek olduğunu vurguladılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar