İstanbul'da tramvayla otobüs çarpıştı! Yaralılar var

İstanbul'da tramvayla otobüs çarpıştı! Yaralılar var
İstanbul Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. Meydana gelen kazada İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 33 kişinin yaralandığını açıkladı.

Taksim-Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs normal güzergahında ilerlerken, caddede rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın hızıyla sürüklenen otobüs, park halindeki iki otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durdu. Tramvayın ikiye böldüğü otobüsün içindeki yaralılara ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

33 YARALI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Yaralılar, olay yerine gelen ambulans ile çevre hastanelere sevk edilirken, otobüs içinde sıkışan bir yolcu itfaiyenin çalışmasının ardından çıkartılarak hastaneye gönderildi. Meydana gelen kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 33 kişinin yaralandığını söyledi. 

METRO İSTANBUL''DAN  YAPILAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul''dan seferlere ilişkin yapılan açıklamada, "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Güvenlik kamerasına kaydedilen görüntüde, tramvay ile çarpışan otobüsün savrularak yakınındaki bir araç ile otoparkta bulunan güvenlik kulübesine çarptığı görüldü. Çarpmanın etkisiyle güvenlik kulübesinin devrilirken içinden otopark görevlisinin aniden dışarı çıktığı görüntüler bulundu..

 "KULÜBEDEN ZOR ÇIKTIK"

Otopark görevlisi Selahattin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklama sırasında  tramvayın otobüsü ortadan ikiye böldüğünü gördüğünü söyledi.

Kaza sırasında kulübede olduklarını ve kendi canlarını zor kurtardıklarını söyleyen Şahin, "Biz kulübeden zor çıktık. Allah bizi korudu" şeklinde konuştu. Bir diğer görgü tanığı Melih Kartal ise, çalışırken bir anda büyük bir sesin geldiğini anlattı. Deprem olduğunu düşünen ve o korkuyla kendilerini dışarı attıklarını söyleyen Kartal, "Geldiğimizde tramvay tam körük noktasından otobüse çarpıtmıştı. Yaralılar vardı. Hemen  ambulans ve itfaiyeye haber verdik. Her iki araçta da yolcular vardı. Tramvay şoförü de yaralıydı" şeklinde konuştu. 

SÜRÜCÜNÜN ALKOL VE UYUŞTURUCU TESTİ TEMİZ ÇIKTI

Alibeyköy’de yaşanan kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''nca başlatılan soruşturmada otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı, vatmanın ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar