İstanbul'da pos üzerinden kara para aklayanlara operasyon

İstanbul'da pos üzerinden kara para aklayanlara operasyon
Fatih’te iki iş yerinde pos cihazları üzerinden kara para aklamakla suçlanan aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 10 şüpheli yakalandı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde, pos cihazları üzerinden kara para aklamakla suçlanan 10 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. İki iş yerinde gerçekleşen operasyon, uluslararası bir kara para aklama şebekesine yönelik yürütülen detaylı bir soruşturmanın sonucunda gerçekleştirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, geniş bir ilişki ağına sahip olduğu belirlenen kara para aklama şebekesini tespit etti. Soruşturma, pos cihazları aracılığıyla kara para aklama ve yurt dışına para çıkışı şüphesi üzerine odaklandı. Polis, bu kapsamda uzun süreli teknik ve fiziki takiple bir iş hanını yakın takibe aldı.

22 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, suçüstü olarak nitelendirilen iki iş yerinde 10 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 116 bin 97 dolar, 80 bin 665 TL para, 43'ü Türkiye'ye, 17'si başka ülkelere ait 60 pos cihazı, bin 515 yabancı ülke bankalarına ait, yabancı uyruklu şahıslar adına düzenlenmiş banka veya kredi kartı, 17 para sayma makinesi ve hesaplarla ilgili çok sayıda evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6'sına adli kontrol hükümleri uygulanırken, 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Operasyona ilişkin görüntüler paylaşılırken, ele geçirilen materyaller emniyet tarafından sergilendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar