İstanbul'da öldürülmüştü! Sırp çetenin işkence görüntüleri ortaya çıktı!

İstanbul'da öldürülmüştü! Sırp çetenin işkence görüntüleri ortaya çıktı!
Sırp Skaljari çetesi lideri Jovan Vukotiç’in geçtiğimiz aylarda İstanbul Mecidiyeköy'de suikast sonucu öldürülmesi ile ilgili açılan davada yeni görüntüler ortaya çıktı.

OdaTV''den Can Özçelik''in haberine göre Sırp Skaljari çetesi lideri Jovan Vukotiç’in İstanbul Mecidiyeköy’de öldürülmesi ile ilgili yapılan soruşturma tamamlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 16 sanık hakkında “Silahlı suç örgütü kurmak” ve “Tasarlayarak adam öldürmek” suçlaması yapıldı. Soruşturma dosyasında Risto Mijanovice işkence edildiğini gösteren fotoğraflar da yer aldı.

İŞKENCENİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Karadağ vatandaşı olan Risto Mijanovic, 2 yıldır kayıptı. Kendisinin kaçılarak öldürüldüğü iddia ediliyorken, geçtiğimiz aylarda aynı çeteye yönelik yapılan suikastler sonucu dosya genişledi ve yeni belgelere ulaşıldı. Mijanovic''in, 11 Eylül 2020 tarihinde İstanbul Uskumruköy’de bir restorandan kaçırıldığı ve işkenceye maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

ÖLDÜRÜP VİLLA BAHÇESİNE GÖMDÜLER

Mijanovic, işkence sonrası öldürüldü ve cesedi doblo bir araçla taşınarak Zekeriyaköy’de uyuşturucu kaçakçısı Zeljko Bojanıc’e ait villanın arkasına gömüldü.

Europol tarafından aranan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, 4 Kasım 2022 tarihinde Zekeriyaköy’deki villada yakalanmıştı. O tarihte yapılan açıklamada ise kazı çalışmalarında cinayete ilişkin bir bulguya rastlanılmadığını ifade edilmişti. 

İŞKENCE BELGELERİNİ SIRPLAR GÖNDERDİ

Soruşturma doyasına giren işkenceye ilişkin fotoğraflar da Sırp yetkililer tarafından gönderildi. Sırbistan’dan gelen bilgi notunda Risto Mijanovic’e ait fotoğrafların Radoje Zivkovic’ten ele geçirilen flash bellek içerisinde yer aldığı belirtildi.

Cinayet dosyasına giren fotoğrafların ilkinde işkence yapılarak öldürülen Risto Mijanovic’in çıplak bir şekilde elleri ve ağzı bağlı olarak sandalyede oturduğu görülüyor.  İkinci fotoğrafta ise Zeljko Bojanic’in villasına ait çamaşır odası yer alıyor. Yapılan incelemede Risto Mijanovic’in çıplak şekilde yer aldığı fotoğraftaki yer ile villanın çamaşır odasının aynı oda olduğu tespit edildi. 



FOTOĞRAFLARDAN SONRA EVİ DEĞİŞTİRDİLER

Flash diskte ele geçirilen fotoğrafların ardından söz konusu evin tanınmaması için yerdeki parkeler bile değiştirildi.  

Dosyadaki üçüncü fotoğrafta ise işkence yapılan oda ile çamaşır odasının aynı olduğu ayrıntılarıyla tek tek anlatıldı. Dosyada fotoğraf kıyaslaması şöyle yapıldı:

“Risto Mijanovic’in bağlı olduğu fotoğraftaki duvar, kapı, dolap, çamaşır ve yıkama kurutma makinesinin birebir aynı olduğu, tüm bu fotoğraflar ışığında Risto Mijanovic’in elleri ayakları bağlı çıplak halde başında bekleyen bir adam ile çekilen fotoğrafının Zeljko Bojanic’e ait Villa 167’ nin bodrum katında bulunan çamaşır odası olduğu anlaşılmıştır. 



Ancak bodrum kattaki çamaşır odası, sauna ve koridorun fayanslarının dikdörtgen yapıda iken kare yapıda fayans ile değiştirildiği, yine aynı bodrum katta bulunan ayakkabı odasının fayanslarının halen dikdörtgen yapıda olduğu, bu aşamada site yetkilileri ile görüşüldüğünde bodrum katta bulunan fayansların geçmiş tarihteki yapısının dikdörtgen biçimde olduğunu beyan ettiği anlaşılmıştır.”

 


 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar