İstanbul'da yapılan E-Spor finalleri sona erdi

İstanbul'da yapılan E-Spor finalleri sona erdi
İstanbul’da gerçekleştirilen espor Dünya finalleri son buldu. Türkiye Espor Federasyonu ve Global Espor Federasyonu ile birlikteliğinde düzenlenen Global Espor Oyunları ‘GEG’ etkinliğine 65 farklı ülkeden 300’ün üzerinde katılım sağlayan e spor oyuncuları karşı karşıya gelerek kıyasıya mücadele ettiler.

DÜNYA FİNALİ GEG SONA ERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olan Global Espor Oyunları dünya finalleri iştiraki Spor İstanbul, TESFED, GEF’in iş birliği ve BtcTurk’ün katkılarıyla düzenlendi. Dünya’nın en büyük espor etkinliği, 15-17 Aralık tarihlerinde arasında GEG Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleşti. 65 farklı ülkeden 300’ün üzerinde katılım sağlayan e spor oyuncuları karşı karşıya gelerek; DOTA2, PUBG Mobile, eFootball ve Street Fighter V: Champion edition oyunlarında, altın madalyanın sahibi olabilmek için mücadele ettiler.

670

Sektör genelinde uzmanlaşan düşünce üreticilerinin paneli GEFcon ile etkinliğe başlandı. 15 Aralık Perşembe günü gerçekleşen etkinlikte Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur’da konuşmacı olarak yer aldı. Renay Onur yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyayı birbirine bağlayan böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca GEG Dünya''ya esporun nereye gittiğini gösteriyor. Bu değişimin merkezinde olmak heyecan verici. İstanbul çok zengin bir şehir, espor da öyle… İstanbul''daki genç neslin espor tutkusu var ve bu bir yapbozun birbirini tamamlayan parçaları gibi.” dedi.

Bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten organizasyon partneri TESFED Başkanı Alper Özdemir, “GEG''e ev sahipliği yaptığımız için çok memnunuz ve burada çok büyük bir etkisi olacağına inanıyoruz.” diye konuştu

DOTA 2’DE GÜMÜŞ MADALYA BİZİM

GEG 2022’de Türk espor oyuncuları ve takımları tüm kategorilerde kıyasıya mücadele ederek ülkemizi temsil etti. DOTA 2’de kıyasıya rekabet eden Türkiye ve Peru takımları arasında gerçekleşen final turu sonucunda Türk takımı gümüş madalya ile turnuvayı sonlandırdı. DOTA 2’de; Peru altın madalyanın sahibi olurken, Moğolistan üçüncü olarak bronz madalyaya sahip oldu.

eFootball Finali’nde eFootball’da ülkemizi temsil eden 15 yaşındaki Arda Yıldız (Arda-Golaaazooo) turnuvayı dördüncü olarak bitirirken, İran temsilcisi Hasan_Player1, Bayern Münih’i seçerek; Manchester United ile oynayan Brezilya temsilcisi Eduardinho_PR’ı mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

PUBG Mobile Finali’nde ise Vietnam Altın madalyanın sahib oldu. İkincilik kürsüsünde Suudi Arabistan yer alırken, bronz madalyanın sahibide Çin Taipeisi oldu.

“EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ”

GEG 2022 Etkinliğine katılım sağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarışan Türk sporculara ve tüm katılımcılara başarı dileklerinde bulunarak şunları söyledi: “İnsanların spor alışkanlıklarının değiştiği dönemde birçok ülkenin katılım gösterdiği böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz. İstanbul, Doğu ile Batı''nın, birçok medeniyetin, birçok kültürün buluşma noktasıdır. Bu nedenle dünyayı birleştiren bir etkinliğin İstanbul’da yapılması bu açıdan çok kıymetli. 2036 Olimpiyat Oyunları’na aday şehir olan İstanbul’un bu süreçte böylesine değerli ve uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapması önemli bir adım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar