İstanbul'da ekmek fiyatı 5 TL'ye çıkmıştı: Pazartesi fiyatlar değişecek

İstanbul'da ekmek fiyatı 5 TL'ye çıkmıştı: Pazartesi fiyatlar değişecek
İstanbul'da un ve mazot fiyatına zam sonrasında Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’de resmi açıklama yapılmadan ekmek fiyatı 5 TL'ye çıkmıştı. Fırıncılar Başkanı, "pazartesi günü fiyatlar değişecek" dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ FİYATLAR DEĞİŞİYOR! İŞTE AÇIKLANAN SON FİYATI

İstanbul''da un ve mazot fiyatlarına gelen zam sonrasında birçok fırın resmi açıklama yapılmadan ekmek fiyatına zam yaptı. Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’de ekmek fiyatı 5 TL''ye çıkmıştı. 

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek fiyatına zammın bununla da kalmayacağını, yakında 7-10 TL''yi görürüz açıklamasının ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı''dan açıklama geldi.

Balcı, İstanbul''un 3 ilçesinde ekmeğin 5 liradan satılmasıyla ilgili, "Bu 3 ilçede 5 lira uygulaması pazartesi gününden itibaren son bulmuş oluyor." dedi.

"Mesleki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda konuşan Balcı şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta İstanbul''un 3 ilçesinde ekmek 5 lira uygulaması başladı. Yasal olmayan uygulamanın doğru olmadığını ifade ettik. Türkiye''de azami ekmek kilogram fiyatı 20 lira. Siz 200 gram ekmeği 5 liradan satarsanız bu, 20 liranın üzerinde bir fiyat oluyor. Meslektaşlarımızın bu yanlıştan döneceğini, yasal olmayan bu uygulamanın sürdürülebilir olmayacağını ifade etmiştik. Bu hafta itibarıyla bu yanlıştan döneceklerini söylemiştim. Yapılan çalışma neticesinde bu 3 ilçede 5 lira uygulaması son bulmuş oluyor pazartesi gününden itibaren.

Yapılması gerekenler yapıldı ama Temmuz ayında her ne kadar, ''Gündemimizde 5 lira fiyat yok'' diyorsak da eğer çalışanların ücretlerinde, yani asgari ücrette ciddi değişiklik olması, elektrik ücretlerinde artış olması durumunda ekmek üreten işletmelere bir ayrıcalık tanımak gerekiyor. Bununla ilgili bugüne kadar olduğu gibi bakanlıklarla görüşmemiz olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar