İstanbul Barosu Atakan Kayalar için harekete geçti!

İstanbul Barosu Atakan Kayalar için harekete geçti!
Okuduğu kitaplarla ve konuşmalarıyla tartışmalara neden olan Atakan Kayalar hakkında İstanbul Barosu harekete geçti.

İstanbul Barosu Başkanlığı, Atakan Kayalar ile ilgili "istismar, tehdit, hakaret" içeren paylaşımlar yapanlara suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına avukat Fırat Çiçek, Atakan Kayalar'a yönelik "istismar, tehdit, hakaret" içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çiçek, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na tek sayfa olarak yaptığı şikayetinde şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi genel sekreteriyim. Son günlerde gündeme gelen Atakan Kayalar isimli çocuğa yönelik sosyal medya üzerinden istismar, tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlar yapılmaktadır. Erkan Naldemirci isimli şahıs Facebook üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar çocuk istismarına teşvik edici ve suçu övme niteliğindedir. Gerekli araştırma ve incelemenin yapılması amacıyla durum savclığa bildirilmektedir. Sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını talep ederiz."

Dilekçede, 10 yaşındaki Atakan Kayalar için sosyal medya hesaplarından 'Tecavüz edilmeli' diyen Erkan Naldemirci'nin de ismine yer verilerek soruşturma aşamasında benzer paylaşımlarda bulunanların dosyaya eklenmesi de istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar