İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında soruşturma

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında soruşturma
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalyaspor’da oynayan İsralli futbolcu Sagiy Jehezkel, hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası İsrail’in Gazze’ye yaptığı kanlı katliamı destekleyerek çirkin hareketi nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi. Futbolcu Jehezkel ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan soruşturma geçirecek.

Gazze’deki kanlı katliamın yüzüncü gününde yapılan bu çirkin hareket nedeniyle büyük tepki alan futbolcu ile ilgili olarak Bakan Tunç, "çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar