İsrail Mavi Marmara Şehitleri Anıtı'nı yıktı: Gazze Limanı'nı ele geçirmişlerdi

İsrail Mavi Marmara Şehitleri Anıtı'nı yıktı: Gazze Limanı'nı ele geçirmişlerdi
Gazze Limanı'nı ele geçiren İsrail, Mavi Marmara Şehitleri adına yapılan anıtı yıktı.

İsrail ordusu, Gazze Limanı'ndaki kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Gazze'ye yardım götürürken saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen anıtı da yıktı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze Limanı'nın kontrolünün ele geçirildiği vurgulanarak, Mavi Marmara olayları anısına inşa edilen anıtın da yıkıldığı bildirildi.

a1.png

Açıklamada, "Zırhlı kuvvetler ve özel birlikler Gazze Limanının kontrolünü ele geçirdi, 10 tünel ve 4 bina yıkıldı" denildi.

a3.jpeg

Devamında yapılan açıklamada ise daha önce Hamas'ın kontrolünde olan limanda 10 Filistinlinin de öldürüldüğü kaydedildi.

a4.jpeg​​​​​​​

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Hamas'ın saldırı amacıyla kullandığını iddia ettiği Gazze Limanı'nda 3 askerin İsrail bayrağı açtığı iddia edilen bir fotoğrafı paylaştı.

Filistin tarafından ise henüz olaya dair bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

31 Mayıs 2010'da "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda yapılan baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş, yaralılardan bir kişi ise sonradan yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar