İsrail halkı seçim istiyor: Hükümet savaşı TikTok hikayesiymiş gibi yönetiyor.

İsrail halkı seçim istiyor: Hükümet savaşı TikTok hikayesiymiş gibi yönetiyor.
Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu önünde yapılan bir esir protestosuna katılan binlerce İsrailli, acil bir seçim çağrısı yaparken, seçimler için bir tarih belirlenmesini talep etti.

İsrail’in Gazze'ye yönelik uyguladığı politika İsrail halkı tarafından da büyük bir tepki çekiyor. Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu önünde buluşan binlerce İsrailli vatandaş yeni bir seçim çağrısı yaparak, “Farklı türde bir liderlik istiyoruz” sözlerini kullandı.


Gösteride konuşma yapan eski Savunma Bakanlığı yetkilisi olan Avner Vilan, "İnsanlar size bu gece savaş esnasında protestoya gelmenin uygun olmadığını ifade etti. Sıkıntı şu ki kimse savaşın ne zaman biteceğini söylemiyor. Hükümet savaşı bir TikTok hikayesiymiş gibi yönetiyor. Savaşın ardından planın ne olduğunu bilmiyorlarsa İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) nasıl kazanabilir” dedi.


Bu hükümetin gerekenleri yapamayacağını söyleyen Vilan, “Talebimiz basit. Seçimler için hemen bir tarih belirleyin” ifadelerini kullanırken, binlerce İsrailli de Vilan’a alkışlarla “Şimdi” sözleri ile karşılık verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar