Son dakika... İsrail'den Hamas'a şartlı ateşkes teklifi

Son dakika... İsrail'den Hamas'a şartlı ateşkes teklifi
İsrail'in Hamas'a tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında abluka altındaki Gazze'de iki aylık bir insani ara teklifinde bulunduğu iddia edildi.

İsrail, Hamas'ın elindeki tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına 2 ay ara vermeyi teklif etti.

ABD merkezli Axios haber sitesinin İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre, Tel Aviv yönetimi Hamas'a yeni bir ateşkes teklifinde bulundu.

İsrail, Gazze'de kalıcı bir ateşkes içermeyen teklifi Katar ve Mısır aracılığıyla iletti. İsrail yetkilileri, esir takası mutabakatına varılması durumunda ilk aşamada kadınların, 60 yaş üstü erkeklerin ve sağlık durumu kritik olan rehinelerin serbest bırakılmasının planlandığını belirtti.

İlerleyen aşamalarda ise kadın askerlerin, asker olmayan 60 yaş altı erkeklerin, İsrailli erkek askerlerin ve rehinelerin cesetlerinin teslim edilmesi yer alacak. İsrail ve Hamas'ın her bir İsrailli esir karşılığında kaç Filistinli esirin serbest bırakılacağı konusunda önceden anlaşacağı ve ardından Filistinli esirlerin isimleri konusunda ayrı müzakerelerin yapılacağı ifade edildi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda İsrailli esir almıştı. Şu anda Gazze Şeridi'nde 136 İsrailli esir bulunuyor.

Öte yandan Hamas’ın Medya Sorumlusu Kilani, yaptığı açıklamada "Resmi teklif ulaşmadı. Hamas daimi ateşkes istiyor. Direnişin temel şartı savaşın geçici değil, tamamen kapsamlı bir şekilde durması" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar