İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskını Fas'ta protesto edildi

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskını Fas'ta protesto edildi
Fas'ın çeşitli şehirlerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını protesto etti.

El-Cedide, Fes ve Ucda gibi kentlerde gösterilere katılan Faslılar, İsrail''in Mescid-i Aksa''ya yönelik saldırısını kınayan ve Filistinlileri destekleyen pankartlar açtı.

İnsan hakları aktivistlerinin sosyal medya platformlarında paylaştığı video ve fotoğraflara göre, Filistin bayrakları ve Mescid-i Aksa''nın fotoğraflarını taşıyan protestocular Filistin davasını destekleyen sloganlar attı.

- İsrail’in Mescid-i Aksa baskınları

İsrail güçlerinin, son günlerde Mescid-i Aksa''da ibadet edenlere karşı şiddet kullanarak müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze’nin yanı sıra Lübnan’a da sıçrayarak bölgede tansiyonu yükseltmişti.

Fanatik yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal "Pesah Bayramı" nedeniyle Mescid-i Aksa''ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından Filistinliler, Aksa''daki Kıble Mescidi''ne sığınmıştı.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa''ya düzenlediği baskın sırasında Kıble Mescidi''ndeki Filistinlilere şiddet kullanarak müdahale ettiği ve buradakileri darbettiği görüntüler, uluslararası tepkiye yol açmıştı.

İsrail polisi, Kıble Mescidi''nde ibadet edenlere göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi ve cop kullanarak müdahale etmiş, kutsal mabedi adeta savaş alanına çevirmişti.

Kıble Mescidi''ne sığınan 400''den fazla Filistinli gözaltına alınmış, çoğu Filistinlinin Aksa’ya girişi engellenmişti.

(A.A)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar