İspanya Kral Kupası'nı Athletic Bilbao kazandı!

İspanya Kral Kupası'nı Athletic Bilbao kazandı!
2023-2024 sezonunda İspanya futbolunda, Kral Kupası'nın final maçında Athletic Bilbao, Real Mallorca'yı penaltı atışları sonucunda 5-3'lük skorla yenerek şampiyon oldu.

Sevilla'daki Cartuja Olimpik Stadı'nda oynanan final maçının ilk yarısını Real Mallorca, 21. dakikada Dani Rodriguez'in golüyle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Oihan Sancet'in 50. dakikadaki golüyle skoru eşitledikten sonra Athletic Bilbao, rakibine karşı daha etkili olmasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı ve normal süre 1-1 berabere sonuçlandı, uzatmalara geçildi.

Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca, kupanın sahibi penaltı atışlarıyla belirlendi.

Penaltı atışlarında rakibine karşı 4-2'lik üstünlük sağlayan Athletic Bilbao, maçı 5-3'lük skorla kazanarak kupayı 40 yıl aradan sonra yeniden müzesine götürdü.

2.jpg

Athletic Bilbao, 1903 yılında ilk kez kazandığı Kral Kupası'nı en çok müzesine götüren ikinci kulüp olmasına rağmen en son 1983-1984 sezonunda kupayı kaldırmıştı.

Tek bir kez (2002-2003 sezonunda) Kral Kupası'nı kazanan Real Mallorca ise dördüncü finalini oynadı.

Kupayı Kral 6. Felipe'nin elinden alan Athletic Bilbao, kulüp tarihinde 24. kez Kral Kupası'nı müzesine götürdü.

En çok Kral Kupası'nı kazanan takım olan Barcelona'yı (31) izleyen Athletic Bilbao (24) ve Real Madrid (20), sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradalar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar