İsmail Saymaz'dan Çavuşoğlu'na: Eve lazım olan camiye haramdır

İsmail Saymaz'dan Çavuşoğlu'na: Eve lazım olan camiye haramdır
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen 34 ülkeye yardım elimizi uzattık” açıklamasının ardından halk arasında yaygın olarak kullanılan bir atasözünü Twitter’dan paylaşan gazeteci İsmail Saymaz “Eve lazım olan camiye haramdır” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, korona virüs salgını ile ilgili dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye’nin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen 34 ülkeye yardım edildiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarına gazeteci İsmail Saymaz’dan dikkat çeken bir yorum geldi. Halk arasında yaygın olarak kullanılan bir atasözünü Twitter’dan paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, “Eve lazım olan camiye haramdır” yazdı.

NE OLMUŞTU?

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

- Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli müttefiklerimizin de aralarında bulunduğu 34 ülkeye yardım elimizi uzattık. Bunları da siyasi endişelerle yapmadık

- Salgının, Türkiye'ye yeni bir mülteci dalgasını tetiklemesinden endişeliyiz. Uluslararası toplum bu krize yanıt veremedi ve ne yazık ki şu anda 1,5 milyon Suriyeli kapımızda. İdlib'den ya da başka bir yerden yeni bir mülteci dalgasını kaldıramayız. Bu sadece kapasite ya da yük meselesi değil. Aynı zamanda uluslararası toplum için sağlık riski.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar