İsmail Saymaz Kılıçdaroğlu’ndan vekillik istedi mi? Son noktayı koydu

İsmail Saymaz Kılıçdaroğlu’ndan vekillik istedi mi? Son noktayı koydu
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan milletvekilliği istediği yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

Gazeteci Tolgahan Erdoğan katıldığı bir TV programında gazeteci İsmail Saymaz'ın CHP'nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan milletvekilliği istediğini öne sürdü. Erdoğan ayrıca, "Milletvekili yapsaydı bugün kendisine bu öfkeyi gösterebilir miydi?" ifadelerini kullandı.

ginru-vweaa9szf.jpeg

SAYMAZ İDDİAYI YALANLADI

İddialar üzerine sessizliğini bozan Saymaz, Kılıçdaroğlu’ndan milletvekilliği istediği yönünde çıkan iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Bu iddiayı net bir şekilde yalanlayan Saymaz, "Ben Kılıçdaroğlu’ndan bir bardak su bile istemedim. Ancak… Can Atalay’ın cezaevinden çıkmasını sağlamak amacıyla CHP’den milletvekili olması için kurulan bir heyetin randevu talebini Kılıçdaroğlu’na ilettim. Kılıçdaroğlu, randevu vermedi. Bu yüzden Atalay, TİP’ten aday oldu" yanıtı verdi.

saymaz.jpg

ALTAN SANCAR DOĞRULADI

İsmail Saymaz'ın paylaşımını alıntılayan gazeteci Altan Sancar, Saymaz’ın anlatımını doğruladı.

Sancar, paylaşımında “Bilakis CHP, 2018’de Rize il örgütü, kadın ve gençlik kolları imza toplayınca Saymaz’a milletvekilliği teklifi götürdü. Hatta yanlış hatırlamıyorsam o dönem teklifi götüren isim de Bülent Tezcan idi. Seçimden sonra da İsmail Saymaz’a RTÜK üyeliği teklif edildi ve Saymaz yine kabul etmedi. Sonra Saymaz yerine Okan Konuralp RTÜK’e önerildi. Konuralp 2023’te de milletvekili oldu. Can Atalay için kurulan heyette de Murat Ağırel, Timur Soykan vardı. Konya gezisinde -ki o geziyi ben de takip ettim- bu öneri iletildi. Ancak olmayınca Atalay TİP adayı oldu” ifadelerine yer verdi.

timuuur.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar