İsmail Saymaz, Altınok’un açığını yakaladı: Yavaş'a laf çarpayım derken Erdoğan’a taş attı

İsmail Saymaz, Altınok’un açığını yakaladı: Yavaş'a laf çarpayım derken Erdoğan’a taş attı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, katıldığı canlı yayında, Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok’u emekli maaşları hakkında yaptığı açıklamayı hatırlatarak eleştirilerdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, SÖZCÜ TV’de katıldığı canlı yayında Cumhur İttifakı Ankara adayı Mansur Yavaş’a eleştirilerde bulundu.

Altınok’un Mansur Yavaş’e emekliler üzerinden yüklenmesine değinen Saymaz, "Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın emekliye desteği için 'Hiç kimseye sadaka vermiyorsunuz, vatandaşın parasını vatandaşa veriyorsunuz' demiş. Bu Erdoğan için de geçerli değil mi? Turgut Altınok Mansur Yavaş'a laf çarpayım derken Cumhurbaşkanına taş atmış oldu" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER ZAMMA TEPKİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yapılacak ek zam oranı ve 2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşını en son kabine toplantısının ardından açıklamıştı. Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum" demişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliye ek zam yaptıklarını ve zam oranının yüzde 49,25 olduğunu duyurmuştu. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu dönemde, geçim sıkıntısı yaşayan emekliler Erdoğan’ın yaptığı zammı yetersiz bulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar