İslam Memiş'ten kritik altın ve dolar uyarısı: Hazırlıklı olun

İslam Memiş'ten kritik altın ve dolar uyarısı: Hazırlıklı olun
Altın ve dolarda yaşanan hareketlilik devam ederken, İslam Memiş, piyasaya ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Fırsatlar şimşek gibi, hızlı gelip geçiyor. En büyük yanılgı da ekran fiyatları ve serbest piyasa arasındaki farklılıklar. 1300 altına sarkmalar da alım fırsatı olarak durmaya devam edecek. 1450, 1500''lü rakamları kafadan çıkarmamak gerekiyor" dedi.

İslam Memiş, "Piyasalar haftaya sakin bir seyirle başladı, bu sakinliğin hafta boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolar endeksinde artışlar olmasını bekliyorum çünkü 3 Mayıs tarihinde Fed faizleri açıklanacak. 101, 36 seviyesinde dolar endeksi, 103 seviyesine kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum. Özellikle ons altın ve ons gümüşte aşağı yönlü hareketler yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Memiş, "Ons altından 1.960 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir. Gümüşün ons tarafında 24,80 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi. 2023 yılı içinde gram altının 1550 lirayı göreceğini tahmin eden Memiş “2000 dolar üzerinde ons, 1350 üzerinde gram almam. Ons tarafı ilk düzeltmeyi yaptı 1970''e gerileyerek. Ancak gram tarafında yine spekülasyon var ve gram almam. Yıllık beklentimde bir değişiklik yok” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar