Fenerbahçe yönetiminden TFF'ye toplu çıkarma! Avukatlar da beraberinde geldi

Fenerbahçe yönetiminden TFF'ye toplu çıkarma! Avukatlar da beraberinde geldi
Hakem yönetimi ile ilgili eleştirilerini yükselten Fenerbahçe'de Ali Koç ve yönetici Ahmet Ketenci, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi Riva'da ziyaret etti.

Spor Toto Süper Lig’de kötü günler geçiren ve taraftarların yönetime tepki gösterdiği Fenerbahçe’de 3-3''lük beraberlikle sona eren İstanbulspor maçının yankıları devam ediyor.

Karşılaşma sonrası hakem hatalarına dair sert bir açıklama yapan Fenerbahçe''de başkan Ali Koç, dün akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu''na (TFF) giderek başkan Mehmet Büyükekşi ile görüştü.

Ajansspor’dan alınan habere göre, Koç''a TFF çıkarmasında yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci ve kulüp avukatları da eşlik etti. Söz konusu görüşmede TFF tarafından da Büyükekşi''ye yönetim kurulu üyesi Müslüm Özmen ve danışmanlarından Serhat Mermer eşlik etti.

Ali Koç’un Mehmet Büyükekşi’ye sunduğu dosyada hem saha hem de VAR''da görevli hakemlerin yaptığı hatalara yer verip şikâyetlerini dile getirdi.

Yapılan görüşmede PFDK''nın tarafsızlığını yitirmesi, verilen cezalarda standartın olmaması da konuşuldu.

TFF''ye iletilen dosyada Fenerbahçe maçlarına yapılan hakem atamalarında yanlışklar olduğu savunuldu. Sarı lacivertli yönetim söz konusu dosyada verilen veya verilmeyen kararlara dikkat çekmenin yanı sıra yarışta saf dışı bırakılmaları amacıyla çeşitli kesimler tarafından algı çalışmaları yapıldığını da öne sürdü.

GEÇMİŞTE NE YAŞANDI

Fenerbahçe, İstanbulspor ile oynadıkları ve 3-3 biten Süper Lig maçındaki hakem kararlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Bazı soruların sorulduğu açıklamada, orta hakem ile VAR hakemi arasında geçen konuşmaların yayınlanması talep edildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, futbol takımının galip gelememesinin ana gündem maddesi olduğu belirtilerek, "Takımımıza dair hakim olduğumuz bu gerçek, maçı yönetmek yerine sonucu direkt bir takım lehine tayin etmek noktasında müdahalede bulunan hakemlere dair gerçekleri yok sayacağımız anlamına gelmemelidir" denilmişti.

Açıklamada, maçın orta hakemi Kadir Sağlam ve VAR hakemi Halil Umut Meler''e şu sorular yöneltildi:

"Maçın 5. dakikasında Fenerbahçe Futbol Takımımızın golünü hangi refleks ile iptal ettiniz? Hakem ile VAR hakemi arasında bu pozisyonda ne gibi bir konuşma geçmiştir?

- Maçın 22. dakikasında İstanbulsporlu futbolcu Mehmet Yeşil’in el ile oynadığı pozisyon hangi refleks ile görmezden gelinmiştir?

- Maçın 22. dakikasındaki net penaltı pozisyonu ile ilgili hakeme hiçbir uyarıda bulunmayan VAR, maçın 52. dakikasında İstanbulspor’un pozisyonunda hangi refleks ile devreye girerek olmayan bir penaltının kararını vermiştir?

- Maç boyunca rakip oyuncuların ortaya koyduğu ağır temaslı oyuna dair verilmesi gereken kartlar hangi refleks ile yok sayılmıştır?"

"Maça etki eden, sonucu tayin eden kararların sahibi hakem ve VAR hakemi arasında geçen konuşmaların yayınlanmasını ivedilikle talep ediyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle sürdü:

"Bu soruları, Fenerbahçe’ye dair ortaya konan bu vahim tavrın ana refleks sahipleri ve yönlendiricileri olduklarını düşündüğümüz Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta için de gündeme getiriyor; Adana Demirspor, Corendon Alanyaspor, Vavacars Fatih Karagümrük, Medipol Başakşehir ve son olarak İstanbulspor maçlarında sonuca etki eden kararların, bir kulübün ortaya koyduğu maddi manevi emeklerin, hakkı yenen milyonlarca taraftarın hesabını kimin vereceğini açıklamanızı istiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar