Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut açıkladı

Borsa İstanbul'da o seviyeye dikkat! Evren Devrim Zelyut açıkladı
Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, haftanın ikinci gününde borsa ile ilgili uyarılarda bulundu. 

Zelyut''un açıklaması şöyle:

Bugünün özelinde önemli olan nokta dört bin yedi yüz elli puanda yer alan Borsa İstanbul''un desteği olacak. 

Daha önceki yorumlarımızda hep 5 bin puanı işaret etmiştik ve 5 bin kırılması halinde 4 bin 750 ve 4 bin 500''ün potaya gireceğinden bahsettik. Şimdi tabii bir düşüş var ama bu düşüş hacimsiz bir düşüş. Yani piyasanın genelinin katıldığı herkesin mal sattığı bir düşüş değil. O yüzden bu düşüşlerde netice itibariyle çok büyük bir sıkıntının gerçekleşeceğini sanmıyoruz. Siyasi belirsizliğe bağlı olarak seçime nakitte girmek isteyenlerin mal sattığı bir dönem.

Millet İttifakı''nın kazandığı bir senaryoda da bütün bu fiyatların da bire üç yapacağını da unutmayalım. Tabii ki bu benim şahsi görüşüm. Bunun haricinde bilançolar geliyor. Bilançolarda karlı güzel şirketler var. İşte Türk Traktör Garanti Bankası, Akbank garanti faktoring, vakıf finans gibi bu şirketlerin karları güzel geliyor. tabii bunlar ne için? Şu an bir işe yaramasa da siyasi belirsizlikten dolayı.

Seçimden sonra bu iyi kağıtlarda ben yabancıların pozisyon açacağını değerlendiriyorum. Yine aynı şeyi söyleyeceğim. Dört bin beş yüz, dört bin yedi yüz elli arası bilançosu iyi kağıtlarda pozisyon açılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. 

Bununla ilgili olarak da hangi kağıtlardır bunlar diye eğer okurlarımız merak ediyorsa biz Avrasya Yatırım YouTube kanalında Anadolu Aslanları diye bir grubumuz var. Orada katıl butonuyla günlük sabah raporlarımız ve bu bilanço analizlerimize ulaşabilirler. Bunun haricinde yine borsada dört bin yedi yüz ellinin bu sefer izleneceği bir günü geçireceğiz gibi gözüküyor.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar