İslam Memiş'ten kritik altın ve dolar uyarısı: Dikkat büyük tufanın ayak sesleri

İslam Memiş'ten kritik altın ve dolar uyarısı: Dikkat büyük tufanın ayak sesleri
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalar için çok çarpıcı ifadeler kullandı. Dolar, gram altın, gümüş gibi yatırım araçlarını değerlendiren Memiş, 'Büyük tufanın ayak sesleri' diyerek tarih verip uyarılarda bulundu.

KRİTİK ALTIN VE DOLAR UYARISI: BÜYÜK TUFANIN AYAK SESLERİ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükseliş ile dolar karşısındaki emtia ve diğer para birimlerindeki hareketliliği değerlendirdi.

Youtube hesabından açıklamalarda bulunan ve değerlendirmelerinin kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi: 

"Küresel piyasalarda neler oluyor, özellikle panik olanlar, yatırımcılar neler yapmalı? Özellikle gümüş yatırımcıları panik olmuş, neler yapmalılar. Eylül, ekim hazırlığı için neler yapmalıyız, bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Son iki gündür küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Altının ons, gümüşün ons fiyatında düşüş var. Kriptoda yatırım seyir var. Brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler gördük ancak bu resesyonun başladığını bir işaretidir. ''Emtia fiyatları düşüyor, dolar yükseliyor''un cevabı şudur: Resesyon resmi olarak küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı."

"BÜYÜK TUFANIN AYAK SESLERİ"

"Son 6 aydır resesyon beklemiyoruz diyenler, geçici enflasyon diyerek piyasayı oyalayanlardı. Bugün resesyon fiyatlamasının başladığını gördük. Eylül, ekimdeki büyük tufanın ayak sesleri bunlar. Küresel piyasalarda enflasyonla mücadele kolay değildir. Siz bundan sonraki süreçlerde duygularınızla değil, aklınızla hareket etmek zorunda olan küçük yatırımcılarsınız. Çünkü sizin birikimleriniz, perde arkasında bir çekirdek parası. Onlarla siz aynı kaderi paylaşmıyorsunuz. Küresel piyasalarda bu hafta doların savaşı var. Doların diğer enstrümanlara karşı savaşı var. Dolar üstünlük sağlamak için diğer enstrümanları ezdi geçti. ABD, dolar güçlüdür, ABD güçlüdür mesajı veriyor. Kısa vadeli dalgalanmalarla işiniz olmasın, siz gardınızı alın."

"Altın fiyatları düştü haberleri var. Altının ons, gümüşün ons fiyatından bahsediyorlar. Bankadan gram altın aldığınızda 994 lira olduğunu, Kapalıçarşı''da 994 lira olduğunu göreceksiniz. Gümüşün gram fiyatı bankalarda, Kapalıçarşı''da 11.13 seviyesinde. Tuzağa düşmeyin, varlıklarınıza sahip çıkın. Duygularınızla hareket etmeyin.

Şu anda bütün dünyada buğday tarlaları yakılıyor. Buna kaza süsü veriliyor, terör örgütleri kullanılıyor. Bugün buğday tarlalarını yakanlar, eylül, ekimde gıda krizini hazırlıyor. Son iki yıldır aynı anda bütün ülkelerde ciddi anlamda orman yangınları var. Yine bütün derelere, barajlara kimyasal atıklar atıyorlar. Bütün dünyada şu anda 40 yılın zirvesinde enflasyon varken, alım gücü azalmışken, bütün insanlar fakirleşmişken, siz küresel piyasalarda, altının, gümüşün, diğer para birimlerinin değer kaybedeceğini ve bunda manipülasyon olmadığını düşünüyor musunuz?"

"BUNU YAPMAK ZORUNDASINIZ"

"Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Buna rağmen siz biriktirdiğiniz altın veya gümüşlerin değerini kaybedeceğini mi düşünüyorsunuz? Eylül ve ekim ayı geldiğinde göreceksiniz. Çuvallarla para gelecekmiş, dolar 6 liraya düşecekmiş. Bunlarla yatırıma yönelip varlıklarınızı satarsanız ayazda kalırsınız. Küresel dünyada doların değer artış süreci var. Türkiye''de yüzde 80''e yakın enflasyon var. Rezervler azalmaya devam ediyor. Doların rezerv para olmadığını ifade ettim.

Evet, dolar bir yatırım aracı değildir. Enflasyona karşı sizi korumaz. 17-18 aralığından dolar alınmaz. Bu 19, 20, 21 lira olmayacağı anlamına gelmiyor. Dolar eylül itibarıyla yeni ataklar gerçekleştirebilir hatta 20 liranın üzerini görebilir. Yıl sonundan bahsediyorum. Bu bugün ben dolar alacağım, kazanacağım anlamına gelmiyor. Geçen yıldan elinde dolar varsa, Euro/dolar paritesi, altın ve gümüşün ons fiyatı dip seviyelerde. Sepetle yolunuza devam etmek zorundasınız. Yatırımlarınızı 4''e bölmek zorundasınız. Yol arkadaşlarım şu anda mutlu şekilde yoluna devam ediyor. Çok mutlular. Düşerken de yükselirken de kazanıyorlar çünkü sepetindeki dengelerini bozmuyorlar.

Sepetinde dolar alan bugün Euro''sunu, sterlini düşükten koyabiliyor. Altını, gümüşü düşük fiyattan alabiliyor. Sepetle yılın kalan 6 ayını da devam ettirenler kazanacak. Risklerinizi bölmek zorundasınız. Gümüşün ons fiyatında yaşanan 19 dolar seviyesi, bu kadar enflasyona rağmen hiç aklınız alıyor mu? Gümüş ve altın bu kadar düşük olacak. Asla duygularınızla hareket etmeyin. Eylül, ekim ayı gelince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gümüş ons fiyatını alsana 11 seviyesinin altından. Uygulamadan alabilecek misin, Kapalı Çarşı''da alabilecek misin? Altın düşmüş, al sana fırsat. Gram altın ekranlarda 967-977, gel Kapalıçarşı''ya 994 seviyesinden al, göreyim seni."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar