İslam Memiş’ten flaş altın yorumu

İslam Memiş’ten flaş altın yorumu
Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş açıklanan rakamlar sonrası  dolar ve altına yönelik beklentilerini aktardı. Gram altın fiyatlarında artışın kalıcı olmadığını düşünen İslam Memiş, hem dolar hem de gram altında yüzde 25 alım için beklediğini ifade etti. 

TÜİK yılın ilk enflasyon rakamlarını vatandaşlarla paylaştı. Geçtiğimiz aya göre yüzde 11,10 artış gerçekleşen enflasyonda 2022'nin ilk ayında 19 yılın zirvesine çıkarak yüzde 48.69'a kadar yükseldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN FİYATLARI UYARISI 

Ocak 2022 için enflasyon rakamlarının açıklanmasının ve rakamların yüksek gelmesi sonrası altın ve dolar fiyatları yukarı doğru hareketlenmişti.  Gram altının fiyatı güne 788 liradan başladı ve önceki kapanışından bu yana 6 lira değer kazandı. İslam Memiş, dolara da değinerek bu iki varlığa yatırım yapacakları uyardı. Gram altın fiyatlarında 770 ve 780 lira aralığında dengelenmeye çalıştığını, ancak fiyatlardaki yükselişin sürdürülebilir olduğunu düşünmediği tahmininde bulunan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşün geçici olabileceğine işaret etti. 

ALTINI ETKİLEYECEK GELİŞMELER NELER?

Ayrıca Şubat ayında hem dolar hem de gram altının fiyatında düşüş beklediğini ifade eden Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankasının faizlerde bir değişiklik yapmayacağını tahmin etti. 1.790 ve 1.808 dolar aralığına sıkışan ons altın tarafında ise Memiş, düşüşlerin alım fırsatı sunacağını düşünüyor. Kısa vadede düşüş görünümü olsa da uzun vadede 2.000 dolar üzerini beklediğini belirtiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar