İslam Memiş uyardı: Israrla bir yatırım yapacaksanız...

İslam Memiş uyardı: Israrla bir yatırım yapacaksanız...
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için önemli açıklamalarda bulundu. Dolar için beklediği zirveyi açıklayan Memiş, 'Ucuz altını kim alıyor' sorusuna yanıt verdi.

İSLAM MEMİŞ UYARDI: ISRARLA BİR YATIRIM YAPACAKSANIZ...

Kişisel Youtube hesabından yaptığı değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş''in açıklamaları şöyle:

Dolar endeksi geriledi, 108-109''a kadar yükselen dolar endeksinin bir düzeltme yaptığını görüyoruz. Bu önümüzdeki hafta çarşamba belli olacak. Fed''in faiz kararı var, küresel piyasalar için çok önemli. Dolara ihtiyacı olan ülkeler açısından veya enflasyon rakamları üzerinden oldukça önemli.

Önümüzdeki hafta çarşambaya kadar birkaç video daha paylaşıp yorumlama şansı bulacağız. Küresel borsalarda gerilemeyle bir miktar toparlanmalar var. Döviz kurunda yukarı yönlü ataklar olsa da ben borsadaki gelirin daha fazla getiri sağlayacağını, bunu ağustos sonuna kadar da daha fazla kazandıracağını düşündüğüm için borsaya giriş yaptım.

Şu anda 17.60''ın kırılamadığını görüyoruz ama kırılma ihtimali yüksek. Yükselişlerini 17.80''e kadar devam ettirebilir. Dolar endeksinin 106''ya gerilemesine rağmen, euro/dolar paritesinin yükselmesine rağmen, dolar kurunun 17.50''lerde olması, 17.60-17.80''inin test edilmesini kuvvetlendiriyor. Dolar endeksi düştü, dolar/TL kuru yükseldi. Tam tersi olması lazımdı. Şu anda dolar/TL kurunun 17.40''larda olması gerekirken 17.50''lerde olması yükselişin devam edeceğinin işaretini veriyor. 17.60 kırılırsa 17.80 gündeme gelebilir.

Euro/TL kuru 17.96-18.06 lira aralığında. İç piyasalarda euro/TL kuru biraz daha ayrıştı. Çünkü Avrupa Merkez Bankası''nın faiz kararı var. 50 ya da 75 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Bu satın alındığı için euro tarafında toparlanma gözlemliyoruz ancak bu yükselişlerin de cılız kaldığını gözlemliyoruz. 1 seviyesine gelmiş euro/dolar paritesinin 1.02 olması çok da yükseldiği anlamına gelmiyor. Euro/dolar paritesindeki değer kayıpları dolar yatırımcısına da iyi fırsatlar sunmakta.

"ISRARLA BİR YATIRIM YAPACAKSANIZ..."

Ben bile kişisel olarak 1.07''den bile aldığım euro var kenarda. O yüzden 1.02, 1 seviyeleri çok düşük. Bunun fırsata çevirmek isteyen göz ardı etmesin. Bir de döviz yatırımcısı var. Elimde TL var diyen. Israrla bir yatırım yapacaksanız, dolar karşısında en fazla değer kaybeden, size orta ve uzun vade için kazandıracak para birimleridir. Sterlin/dolar 1.20, euro/dolar 1.37''den buralara geldi. Sabırlı yatırımcı varsa, buralardan dolara kıyasla en fazla getiriye sahip yatırım araçları karşımızda durmakta.

Brent petrolün varil fiyatları 106 dolar seviyelerinde. Petrol fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Geçen hafta ve bu hafta 100 dolar altında görsek de fiziki tarafta işler hiç de öyle değil. OPEC üyeleri gelirlerini artırma gayretinde. Ben yıl sonuna kadar 130, 140 doları görebileceğimizi tahmin ediyorum. Emtia piyasasında petrol, altın ve gümüş gibi baskılanan emtialar arasında.

Altının ons fiyatı 1711 dolar seviyesinde. 1720 direnci stest etti ancak yukarı yönlü kıramadı. Manipülasyondan dolayı ısrarla baskılanan bir altın ve gümüş var. Ucuz altını kim alıyor sorusunun cevabı ABD''deki yatırımcılar, şirketler veya elinde dolar bulunduran, dolarla altın alan yatırımcılar. Milletimin doları varsa şu anda diğer doları olanlar gibi ucuza altın alabilir. Gram altın/TL fiyatında işler hiç de öyle değil. Ben ısrarla gördüğünüze değil, aldığınız fiyata bakın uyarılarım var. Yaklaşık 2 haftadır, lütfen kanmayın, sizin gördüğünüz ekranlardaki fiyatlar yok uyarım var. Gramı ekranda 965 görüyorsunuz, bankacılık uygulamasına girin bakalım kaçmış. Şu anda gram altın 980-987 lira.

Nisan ayında iddialaşmıştık. 900''ün altında gram altın alamayacaksınız. Haziran, temmuz ve ağustosta 950 altında gram alamayacaksınız diye iddiaya girmiştim. 950-1000 lira aralığında kademeli alım yaparak bu altın işini alıp bitirmek gerekiyor çünkü altın rakamlarını pozitif yönde etkileyen birçok etken var. Enflasyon artıyor, kapanmalar gündeme geliyor, enerji krizi patlak verdi, gıda kıtlığı tarafında birçok problemi görmeye devam edeceğiz. Altında gerçek değerin bu olmadığını hep beraber görmüş olacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar