İşin uzmanı uyardı: Uymazsanız batarsınız!

İşin uzmanı uyardı: Uymazsanız batarsınız!
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomik olarak darboğaza girmemek adına aile harcamalarının nasıl yapılması gerektiğine dair önemli tüyolar verdi. Memiş, "Kolay birikim için paranın kurallarına uymanız gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.

İŞİN UZMANI UYARDI: UYMAZSANIZ BATARSINIZ!

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, şu ''Paranın kuralları'' isimli videosunda şunları söyledi: "Paranın da bir kuralı var. Kolay birikim için paranın kurallarına uymanız gerekiyor.

Biliyorsunuz, para elinize geçince belli miktarını kenara yatırım için ayırıyoruz. Döviz, altın, gümüş alıyoruz, borsaya giriyoruz ancak önemli olan şu. İlk önce tasarruf miktarını ayırıp harcama yapmamız gerekiyor. Risk dağıtmak önemli olacaktır. Ben sürekli döviz, altın, gümüş alıyorum düşüncesi olmamalı. Risk dağıtmak o yüzden önemli. Kredi kullanacaksanız, krediyi ödeyemezsem, sıkılırsam ne olur gibi düşüncelerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Özellikle bankadan kredi ile ev ve araba alanların da sağlık, hayat poliçelerini yaptırmalarını öneririm. Birikim yapıyoruz ama belli kısmını kendi gelişimimize ayırmamız gerekiyor. Yatırımımız varsa, işimize de yatırım yapmak gerekiyor. Bu süreçte şu da önemli, belli bir miktarı kazanıyor, sabit gelir var, ticaret yapıyoruz. Mutlaka gelirden çok harcama yapmayacağız. Gelirimizin miktarını hesaplayıp, en fazla 3''te 1''i harcama yapacağız. Yoksa ileride sorunlar yaratabilir.

Bir hedefimiz olursa, para biriktirmemiz, borçlanmamız, kenara para koymamız, daha hızlanabiliriz. Ev, araba, arsa almayı hedef belirleyebilirsiniz. O hayal birikimlere daha kolay ulaşmaya neden olacaktır. İnsanlar mutlaka belli bir hedef içinde birikim yapıyor ancak en mantıklı karar için şunu sık sık söylemeliyiz. Ev, araba alacağım, bu parayı harcamamam gerekiyor diye bu kuralları uygulamamız lazım.

"KESİNLİKLE BORÇ VERMEYİN"

Bir şeye ihtiyacımız olabilir, bilgisayar, cep telefonu, giyim, kuşam. Bir şey isteyince alma imkanınız da var, tamam ancak şunu değerlendirmemiz gerekiyor. Sosyal medya hesaplarından artık indirimleri daha rahat takip edebiliyoruz. Bunları takip ettiğimizde alışverişin hazı daha fazla olacaktır. Tüccar mantığıyla düşünün alırken kazanıyorsunuz.

Çevremizde insanlar genelde son yıllarda desinler diye alışveriş yapmak, gezmek, tatil yapmak vs. biraz daha popüler olmaya başladı. Desinler diye hayat yaşıyorsak, büyük bir yanılgı içindeyiz.

Bizden borç isteyenler oluyor mutlaka bazılarını ayıklamamız gerekiyor. Rahattık, sorumluluk sahibi değildir, ileride arkadaşlık bozulacaktır, onlara borç para vermeyeceğiz. Verilmeyen sözler sizin hayatınızı etkileyecekse kesinlikle borç vermeyin.

Nerede olursanız olun, cep telefonu ile ne ihtiyacınız varsa sipariş veriyorsunuz, 10 dakika içinde geliyor. İnsanların sık sık market alışverişi yapması gerekiyor, fiilan fiyat karşılaştırması yapmak, hayatın zorluğunu görmek için sık sık alışveriş yapılmalı. İnternet siparişleri ayağınıza geldiği için, bu da finansal düzeni tembelleştiriyor. Evdeki tasarruf da bize birikim olarak dönecektir. Faturaları gelince, incelemiyorsak, ki çoğu insan incelemiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar