Altın alacaklar dikkat: Piyasa uzmanı altını bekleyen gelişmeyi açıkladı

Altın alacaklar dikkat: Piyasa uzmanı altını bekleyen gelişmeyi açıkladı
Hane halkı ve pek çok yatırımcının ilk tercihi olan altın için İslam Memiş'ten yeni bir tahmin geldi. Altın fiyatlarındaki oynaklık devam ederken son beklentisi paylaşan Memiş, altının sene sonunu 1200 bandında kapatacağını açıkladı.

ALTIN ALACALAR DİKKAT: PİYASA UZMANI ALTININ GİDECEĞİ YÖNÜ AÇIKLADI

Dolar ve altın arasında gidip gelen pek çok yatırımcının ''güvenli liman'' diyerek tercih ettiği altında fiyat oynaklığı devam ediyor.

GRAM ALTIN BİR KEZ DAHA DÜŞTÜ

Geçtiğimiz ayı düşüşte kapatan altın fiyatları, yeni haftaya da düşüşe devam ediyor. Dün Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararını açıklamasıyla ivmeyi yukarıya doğru çeviren altın fiyatları yeniden düşüşe geçti.

Altın fiyatlarındaki bu istikrarsız değişimler, yatırımcıları tedirgin ve huzursuz ediyor. Ancak piyasaya bakıldığında uzmanlar uzun vadede altına yatırım yapanların karlı çıkacağı görüşüne sahipler.

PEKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?

Altın piyasa uzmanları ve analistlerin görüşüne göre; son açıklanan makroekonomik verileri, küresel ekonomideki karışık sinyaller ve para politikasındaki belirsizlikler altın piyasasındaki fiyatlamaları zora ittiği düşüncesindeler.

ALTINDAKİ İSTİKRARSIZLIK SÜRECEK Mİ?

“Gram altının son durumu ne olacak? İstikrarsız gram altın fiyatları ne zaman kazandırmaya başlayacak?” soruları pek çok altın yatırımcısının kafasını kurcalayan soruların başında geliyor.

Piyasa uzmanı İslam Memiş’in bu noktadaki değerlendirmelerini hatırlamak faydalı olacak. Altın piyasasının seneyi kapatırken ortalama 1200 bandında olacağını belirten İslam Memiş, altın piyasasında 2023 yılı içerisinde de devam edeceğini, hatta 2023 ile birlikte gram altın
fiyatlarının 1400 bandına çekileceğini ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar