Borcu olanlara dikkat! İslam Memiş, gram altının göreceği rekor seviyeyi açıkladı

Borcu olanlara dikkat! İslam Memiş, gram altının göreceği rekor seviyeyi açıkladı
Altın uzmanı İslam Memiş, "Eğer altın almanız gerekiyorsa veya borcunuz varsa, bu tarihten sonra gram altının 2.500 TL olacağını aklınızda bulundurun" sözleriyle altın fiyatlarının yükselişe geçeceği tarih hakkında açıklama yaptı.

Cemile BALCI/ Günboyu

Karar'ın haberine göre, değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığını söyleyen ve bunun profesyonel kurumlarca yapılması gerektiğine dikkat çeken İslam Memiş, çarpıcı açıklamalar yaptı.İslam Memiş'in ifadeleri şunlar:

"Kafalarda en çok dönen soru bu. Net bir cevap vermek mümkün olmasa da, döviz tarafını kestirememekle birlikte ons altının yıl sonuna kadar 2150 ve 2250 dirençlerini aşmasını bekliyorum.

Burada döviz tarafından bir destek verilmesi halinde gram altının çok rahat bir şekilde kendisini 2000 lira üzerine atacağını söylemek mümkün. Altındaki yükseliş dalgalı olacaktır. Uzun vadeli yatırımlarda pozisyonunu koruyanlar kazanacak olsa da, kısa süreli gir-çık hareketlerde ters ayakta yakalanma ihtimaliniz mevcut.

Her zaman söylediğim gibi altın kesintisiz bir yükseliş göstermeyecek. Evet, yükselecek ancak sert düşüş hareketleri de olacaktır. Buralarda panik satışı yapmak, telafisi olmayan pişmanlıklara neden olabilir.

Borsada satışlar var, dolar kuru yükseliyor. Euro, altın ve gümüş geriliyor. Bir pozisyon değişikliği var, piyasalarda bir karışıklık var, yatırımcı da karar veremiyor. Peki, yatırımcısı ne yapmalı? Borsa İstanbul güçlü duruşunu korumaya devam ediyor ancak satış beklentim hala devam ediyor. 7000 altında rakamlar hala gelebilir mi? Evet.

Düşüncemde hala bir değişiklik yok. Satışların devam etmesini bekliyorum. Borsa tarafında kar satışlarının devam edeceğini öngörüyorum. Borsaya giriş için erken diyebilirim. Borsadan çıkış yapanlar nasıl beklemeli peki? Önemli olan bu. Ben burayı yine doların karşısındaki enstrümanlarda beklerim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar