Başvuru yapana 15 bin lira destek: PTT'den dev yardım, işte detaylar

Başvuru yapana 15 bin lira destek: PTT'den dev yardım, işte detaylar
Geçim sıkıntısı çeken aileler için PTT’den güzel haber verildi ve başvuru yapana PTT'den ödeme yapılacağı bildirildi. İşte detaylar.

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere devletin destek ödemeleri devam ettiği belirtilerek 2023 yılının Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından devlet yardımı ödemeleri de arttığı ifade edildi. Tüm bunlarla beraber ödemelerden biri de Aile Destek paketi yardımı oldu.an başvuru yapan hanelere PTT aracılığıyla tam 15.000 TL devlet desteği verileceği aktarılarak gerekli şartların sağlanması gerektiği ifade edildi.

HESAPLARA 15 BİN LİRA YATIRILIYOR

Aile Bakanlığı, dar gelirli, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi hanelere sosyal yardım vermeye ettiği belirtilerek yeni dönemde ödemeler de zamlı olarak yatırıldığı bildirildi. Bakanlık, hala başvuru yapmayan dar gelirli haneler için de yeni başvuru tarihlerini duyururken Eylül ayı yardım ödemelerinin de ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bu destek için başvuru formu e-Devlet üzerinden doldurulacak ve PTT üzerinden ödemeler alınacak. Bu ödemeler belirtilen banka hesaplarına da yapılabilecek. Ancak bu hesapların kamu bankasında olması gerekiyor.

GEREKLİ ŞARTLAR

Aile Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre Eylül ayı aile destek ödemesi başvuruları açıldı. E-devlet üzerinden başvuru formunu dolduranlara aile yardımı ödemesi verileceği belirtilerek mevcut durumda 4 milyon hanenin yararlandığı aile destek paketi yardımı 1 yıl daha devam edeceği ifade edildi. Yardımdan yararlanmak için başvurular e-Devlet’ten TC kimlik numarası ile yapılacağı ifade edilerek başvuru şartının hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin ⅓’ünden az olması gerektiği vurgulandı.

PTT ÜZERİNDEN ALINACAK

Türkiye Aile Destek paketi kapsamında ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. 11 haneli T.C kimlik numarasının yazdığı kimlik kartı ile birlikte PTT'ye giderek aile yardımı ödemesini almak mümkün yoksa aile yardımı ödemesi bile durumuna göre 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor. Çocuklar aylık taksitlere bölünerek hak sahiplerine ödeniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar