İslam Memiş 'Ezber bozulacak' dedi son uyarıda bulundu

İslam Memiş 'Ezber bozulacak' dedi son uyarıda bulundu
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten Ramazan Bayramı öncesi piyasalara dair flaş uyarılar geldi. 

İSLAM MEMİŞ 'EZBER BOZULACAK' DEDİ SON UYARIDA BULUNDU

Altın fiyatları ve dolar kuru için yaptığı yorumlarla tanınan İslam Memiş, Ramazan Bayramı sonrası piyasalara dair dikkat çeken uyarılarda bulundu. Piyasalar, bayram öncesi hareketlendi. Dolar kuru 14,85 TL işlem görürken gram altın fiyatı 906 TL’de hareket ediyor. ONS altın fiyatları 1897 dolar seviyesinde çeyrek altın fiyatı ise 1497 TL’den alıcı buluyor. İslam Memiş bayram dönüşü piyasalarda bizleri neler bekliyor Youtube yayınında anlattı.

İSLAM MEMİŞ''TEN BAYRAM DÖNÜŞÜ İÇİN KRİTİK UYARI

Gram altın fiyatı için nisan ayını final ayı olarak nitelendiren İslam Memiş nisanda 4 kez alım yaparak bu ayın bitirileceğini söylemişti. Anlattıklarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş, şunları söyledi:

“900 lira seviyesi üzerinde gram altın, 1900 dolar seviyesinin üzerinde ons altın, 12 liranın üzerinde gram gümüş, 25 doların üzerinde ons gümüş almayacaktık. Kurlarımız böyleydi. Düşüş bekliyorduk ve 4 kez kademeli alım yapacaktık. Böylece nisan ayındaki emtia alımlarımız bitecekti ve önümüzdeki 3 ay boyunca kendimizi bekleme moduna alacaktık. Böyle bir harita belirlemiştik kendimize. Dün ons altında 1880 dolara, ons gümüşte 23 dolar, gram altında 888 lira, gram gümüşte 10.40 lira seviyesine kadar geriledi. Dolarda sabit kur devam ederken ons tarafındaki hızlı satışların gram tarafını da olumsuz etkilediğini gördük.”

GRAM ALTIN FİYATI NE OLACAK?

Gram altın fiyatlarına dikkat çeken İslam Memiş, 4. kez kademeli alımın dün tamamlandığını ifade etti. Memiş, şöyle devam etti:

“Emtia tarafında orta ve uzun vadeli bir planda beklemeye geçtik. Cumartesi günü kapalı çarşı, döviz büroları açık. Pazar günü yine nakitlerinizi değerlendirebileceğiniz serbest piyasalar açık, bankalar kapalı. Geç kalanlar bu son günü değerlendirebilir.
Perşembe günü resmi tatilden sonraki ilk iş günü. Piyasalar çarşamba günü FED''in faiz kararını fiyatlamış bir piyasayla karşılaşacağız. Önümüzdeki hafta 2 işlem gününde işlem yapacağız. Perşembe ve cuma günü.

Bu hafta boyunca ABD merkez bankası FED''in faiz politikasıyla ilgili piyasalardaki fiyatlamasını gördük. 50 baz puan artışı beklentisi vardı, ancak FED üyelerinden 75 baz puan faiz artırımıyla ilgili manipülasyon geldi. Piyasalarda sert tepki verdi. Avrupa ve Amerikan borsalarında yüzed 3''lük satışlar gördük. FED''in algıyla piyasayı yönettiğini de görmüş olduk. 75 baz puan faiz artırımı ihtimalini çok düşük gördüğümü söyleyebilirim. Çünkü yıllık bazda baktığımız zaman FED''in ikinci kez faiz artırma süreci olacaktır. Belki 2 ya da 3 kez daha faiz artırarak bu süreci tamamlayacaktır.”

DOLARIN ARTACAĞI SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR

İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası FED''in bayramdan dolayı Türkiye''de piyasalar kapalıyken açıklayacağı faiz kararının bayram dönüşü piyasaları nasıl etkileyeceğini ise şöyle değerlendirdi:

“25 baz puanlık faiz artırımını gördük. Enflasyon yükselmeye devam etti. Bu yüzden şahin tonda bir tutum sergileyerek 50 baz puanda faiz artırımı yapması muhtemel olacaktır. Doların değer artışıyla ilgili bir süreç bizi bekliyoruz. Dolar endeksi 104 doların kapısını çaldı. Dolar ciddi biçimde yükselirken euro dolar ve sterlin dolar paritesinde ciddi bir satış baskısı gördük. Euro dolar paritesi 1.05''in altına sarktı. Euro altın paritesinde 57 bin 200 seviyelerindeki rakamsal değer ons altının değer kazanmasıyla 58 bin 300 seviyesine kadar yükseldiğini gözlemliyoruz.

EZBER BOZULACAK

Bence FED''in faiz kararından sonra dikkat etmemiz gerekiyor. 1 hafta önce bir video çekmiştim. FED''in faiz kararından sonra bir ezber bozulacak. Özellikle o alım noktasında final dediğimiz 4. kez alım noktasıyla birlikte bu algı kırılacak. Yani FED 50 baz puan faiz artıracak ve emtia fiyatları daha fazla baskı altında kalacak. FED, altın ve gümüşü baskı altında tutmaya devam edecek diye bir algı vardı ancak bu önceden satın alınan bir algı olduğu için FED''in faiz kararından sonra bunun gerçekleşme ihtimalini çok zayıf görüyorum. O yüzden bu son alımı önemsedim. 1800 dolar seviyesi, gram altında ise 880 lira seviyesi güçlü bir destek noktası olarak çalıştı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar