İslam Memiş'ten 'tuzak' uyarısı! Yüksekten mal satıyorlar

İslam Memiş'ten 'tuzak' uyarısı! Yüksekten mal satıyorlar
Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki hareketliliğe dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İSLAM MEMİŞ'TEN 'TUZAK' UYARISI! YÜKSEKTEN MAL SATIYORLAR

Ons altının 1900 dolar seviyesinin altını test etmesinin ardından tepki alışlarıyla fiyatlar yeniden yükselişe geçti. Gram altın 905 lirayı aştı. Yatırımcı "Altın düşecek mi, yükselecek mi" sorusuna yanıt ararken ünlü ekonomist İslam Memiş''ten uyarılar geldi. 

Bayram öncesi emtia fiyatlarındaki hızlı yükselişlerde panik olunmaması gerektiğini belirten İslam Memiş''in açıklamaları şu şekilde:

"Sabırla beklemenizi tavsiye etmiştim. Tuzak fiyatlama var. Yüksekten mal satıyorlar. Nisan ayı final ayıdır. Mayıs ayı ile birlikte küresel piyasaya odaklanacağız. Mayıs ayında ciddi kargaşa ile karşı karşıya kalacağız. Temmuz ayında zirve seviyeleri göreceğiz.

Dolar endeksi 100 seviyesinin üzerinde. Dolar endeksi yükselmesine rağmen doların baskılanması düşük kalması sabit kalması ne anlama geliyor. Dolar kurunun halen 14.75 de olması...Benim tezim şu. Dolar endeksi yükselmeye devam ediyor dolar sabitlendiği için hali ile içerde dolar kurunda kıpırdama görmüyoruz. FED''in kararından sonra yaşanabilecek teknik düzeltmeler eşittir doların daha da düşeceği anlamına gelmiyor.

Bence FED sonrası piyasalarda tuzak oluşacak. FED ezberi bozulacak. FED''in fiyatlaması bugünden başladı. Dolar endeksi yükseldi ons altın, ons gümüşte petrol de düşüşler gördük. Benim nazarımda 25 dolar seviyesi üzerinde gümüş alınmaz, 900-1000 lira aralığında gram altın alınmaz. Ben sık sık uyarıları yaptım düşük rakamlar gelecektir. 

Mayıs-Haziran ayında sizi pik noktalara hazırlayacağım. Yeni direnç seviyeleri olacak. Gram altının 900 lira seviyesinin altına düştü, gümüşün gram fiyatı geriledi. 900 lira seviyesinin altı altın için alım fırsatıdır. Uzun vadede zarar edilmez. Bundan sonraki süreçlerde altın veya gümüş alan zarar etmez. Benim elimde TL olsa dolar almam. Dolar yükselecek ama Euro ve sterlinin daha çok getirisi olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar